Opština Novo Goražde obezbijedila 27.000 КM za sufinasiranje projekata

15.09.2020. 14:16 / Izvor: Akta.ba
Opština Novo Goražde obezbijedila 27.000 КM za sufinasiranje projekata

Poljoprivrednicima je obezbijeđeno iz budžeta opštine oko 27.000,00 КM kao sufinasiranje u projektima nabavke plastenika.

"Opština Novo Goražde, iako spada u red izrazito nerazvijenih opština, u vrijeme pandemije korona virusa izdvojila je iz donatorskih sredstava pomoć u iznosu od 70.000,00 КM za ugroženo stanovništvo", rečeno je za Akta.ba iz ove opštine.

Kako su naveli, jedan od prioriteta bio je za pomoć/podršku poljoprivrednicima, organizovanih kao preduzetnici ili kroz poljoprivredna gazdinstva, u nabavci sadnog materijala, gnojiva, plastenika i sl. 

"Poljoprivrednicima je obezbijeđeno iz budžeta opštine oko 27.000,00 КM kao sufinasiranje u projektima nabavke plastenika i podrška unapređenju poljoprivredne proizvodnje. Takođe, Pravilnikom o podsticajima u poljoprivredi za fizička i pravna lica u budžetu opštine obezbijeđeno 10.000,00 КM", rekli su za naš portal.

Kako Opština nema objekata ili javnih površina koje se izdaju u zakup preduzetnicima, svi objekti i javne površine su za privredne djelatnosti dostupne privrednicima.

Кroz projektne aktivnosti sa Razvojnom agencijom Republike Srpske i drugim donatorima, planirana je podrška preduzetnicima. Opštinske komunalne takse su minimalnih vrijednosti za preduzetnike.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti