Pokretanje mini biznisa u Konjicu, sredstva dobilo 11 korisnika

30.04.2021. 09:58 / Izvor: Fena
Pokretanje mini biznisa u Konjicu, sredstva dobilo 11 korisnika

Završen projekt "Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške start-upima".

Potpisivanjem ugovora o vlasništvu sredstava za 11 korisnika iz Konjica u četvrtak je završen projekt "Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške start-upima".

Projekt, koji su u partnerstvu implementirale općine Konjic, Jablanica i Kakanj uz tehničku podršku Agencije "Prvi korak" i Udruženja za poduzetništvo i posao Link Mostar, financirala je Europska unija u BiH, a realizirali GIZ, UNDP i MOR.

"Projekt koji završavamo primjer je uspješnog implementiranja pilot aktivnosti i želja nam je da se one nastave i u budućnosti, za što interes postoji", kazala je Alisa Gegić, direktorica Udruženja Link.

Čestitajući mladim Konjičanima koji su na ovaj način uspjeli realizirati svoje bisnis ideje, konjički načelnik Osman Ćatić najavio je kako će Općina i u narednom periodu podržavati ovakve projekte, za što je Proračunom planirano 500.000 maraka.

Korisnici projekta Aldin Muminović i Dijana Đulić u ime svih korisnika koji su na ovaj način uspjeli pokrenuti vlastiti biznis, zahvalili su donatorima te svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se njihove želje ostvare, istaknuvši posebno značaj obuke i podrške kroz mentorstvo, kako bi njihove ideje bile uspješno realizirane.

Direktorica Agencije za ekonomski razvoj "Prvi korak" Ajla Greda najavila je kako će Općine Konjic uskoro s Fondacijom IMPAKT nastaviti kontinuitet stvaranja novih prilika za održiv razvoj poduzetništva na području konjičke općine i samim tim osigurati tehničku i financijsku podršku, kako postojećim poduzetnicima, tako i podršku osnivanju i radu novih poslovnih subjekata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti