Targer E&C u 2021. napravio iskorak i rast poslovanja kroz podršku bh. industriji

26.01.2022. 12:06 / Izvor: Akta.ba
targer

Poslovni rezultati Targera iz godine u godinu rastu, i svaki novogodišnji rezime ove kompanije kroz proteklih šest godina donosi rast prometa, broja i obima projekata.

Poslovni rezultati Targera iz godine u godinu rastu, i svaki novogodišnji rezime ove kompanije kroz proteklih šest godina donosi rast prometa, broja i obima projekata, rast izvedenih edukacija i konferencija (ako se uzmu i online konferencije), i rast broja uposlenih.

"Ponosni na sve što smo ostvarili kroz našu misiju da gradimo svoj biznis pomažući kompanijama BH i regionalne industrije da postanu još konkurentnije. A pritom da uživamo radeći svoj posao, gradeći kolektivni duh, pomažući svakom uposleniku da ostvaruje svoju vlastitu karijernu i životnu ambiciju", navode iz ove kompanije.

Nakon početnog šoka Corona krize, krajem 2020. godine su u potpunosti stali na noge, a prošle su godine premašili obim posla ostvarivan čak i prije krize. U 2021. godinu su ušli sa osiguranim poslom skoro za cijelu godinu, tako da je promet prošle povećan za cca. 50% u odnosu na pretprošlu godinu. Realizovali su nekoliko značajnih konsultantskih projekata, kao i mnoštvo manjih, te xx edukacija sa xxx učesnika. Organizirali su dvije stručne konferencije uživo (Targer Lean i Targer SCM Konferencija), kao i nekoliko online konferencija i webinara. Nažalost, kažu, stalne eskalacije sa Corona brojkama nisu im dozvolile da izvedu udarnu veliku PIT Central Konferenciju.

"Raduje nas činjenica da su klijenti većinom prezadovoljni. Svojim stručnim radom i fanatičnom posvećenošću smo kreirali bazu klijenata (pojedinaca i kompanija) koji su redovni korisnici naših usluga. Iz onih manje uspješnih saradnji smo puno naučili i u narednom periodu dodatno ćemo raditi na jačanju internih kapaciteta, te u klijentima tražiti sagovornike sa kojima dijelimo kulturu i vrijednosti. Vjerujemo da uz takav pristup možemo zajedno rasti", kažu iz Targera. 

Na jedan neklasični dio poslovanja su posebno ponosni. Naime, Targer Engineering & Consulting je prošle godine poslužio kao odskočna daska za formiranje dodatne kompanije koja se bavi proizvodnjom i uslugama u oblasti građenja. Dio kadrova je stoga preraspoređen prema ovoj kompaniji. Krajem prošle godine je finaliziran koncept za dodatnu sestrinsku kompaniju, koja će se baviti inovativnim načinom trgovine i usluga za proizvodne kompanije regije širom Zapadnog Balkana.

Pored toga, u planu je i pokretanje Targer segmenta koji bi se bavio digitalizacijom industrijskog poslovanja. Teme poput digitalne transformacije i Industrije 4.0 su teme budućnosti, a nažalost u BiH i regiji u velikom zaostatku, kao i mnoge druge stvari.

"Mi smo odlučili da se ovoj temi posvetimo stručno i sveobuhvatno, a sve s misijom dodatnog jačanja konkurentnosti BH industrije", ističu.

Kada je riječ o baznim aktivnostima kompanije, tj. konsalting, poslovni treninzi i konferencije, u 2022. godinu, ulaze sa odličnim perspektivama. Knjige narudžbi su prilično pune, i već uveliko rade na jačanju ljudskih kapaciteta kroz zapošljavanje i saradnju sa partnerima.

"Nastavljamo ofanzivno, posvećeno, inovativno. Širimo progresivan način razmišljanja i dobre vibracije. Uvodimo nekoliko novih segmenata konsaltinga: Targer Intro Program, Targer Industrial HR i Employer Branding", najavljuju iz Targera.

Primjenom Lean metoda pomažu onom progresivnom dijelu industrije ostvarujući slijedeće efekte:

  • Povećanje produktivnosti i profitabilnosti
  • Poboljšanje zadovoljstva uposlenika i položaja na tržištu rada
  • Poboljšanje kvaliteta umanjujući reklamacije, škart i popravke
  • Smanjenje protočnog vremena i zaliha u raznim fazama
  • Poslovno umrežavanje i širenje optimizma

"Dozvolite nam da vaše uspješne poslovne priče učinimo još uspješnijim. Ne mora se sve gledati kroz visinu početne investicije. Jer, značajne stvari se ne postižu racionalnim ponašanjem", poručili su za kraj iz Targera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti