Jačanje suradnje u povezivanju Livna i dijaspore

06.05.2022. 09:22 / Izvor: Akta.ba
dijaspora

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić sa suradnicama je u četvrtak održao radni sastanak s Jozom Dalićem članom Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić sa suradnicama je u četvrtak održao radni sastanak s Jozom Dalićem članom Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske, dugogodišnjim članom i bivšim predsjednikom livanjske zajednice Zurich.

Tom prigodom bilo je riječi o koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se unaprijedila suradnja livanjske dijaspore i Grada sa zaključkom da će se u ljetnom razdoblju definirati aktivnosti za daljinu suradnju i povezivanje s livanjskim zajednicama u dijaspori, naveli su iz Ureda gradonačelnika.

"Da je Grad prepoznao važnost uključivanja livanjske dijaspore u aktivnosti koje provodi vidljivo je i po uključivanju Dalića kao predstavnika dijaspore u Razvojni tim Grada Livna", istaknuli su iz gradske uprave.

Uz to je dodano da se njegovim aktivnim sudjelovanjem daje doprinos izradi Strategije razvoja Grada Livna 2022.-2027., u kojoj će se u idućim koracima definirati i mjere po pitanju suradnje s dijasporom.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti