Do kraja mjeseca prijave za podsticaje

14.10.2022. 10:13 / Izvor: SRNA
Šamac

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Šamac do 31. oktobra mogu da se prijave za ovogodišnje podsticaje.

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Šamac do 31. oktobra mogu da se prijave za ovogodišnje podsticaje.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i inspekcijske poslove Predrag Nedić rekao je Srni da opština Šamac nastavlja kontinuitet u odobravanju i isplati podsticaja za privredu i poljoprivredu, te da su još u fazi prikupljanja zahtjeva za ovu godinu.

"Što se tiče poljoprivrede za prošlu godinu odobrene podsticaje smo u kompletu isplatili u iznosu od oko 90.000 KM. Od toga 44.182 KM odnosi se na biljnu proizvodnju, 44.270 KM na stočarsku proizvodnju, a 1.300 KM smo imali vanrednih mjera pomoći", naveo je Nedić.

Nedić je najavio izmjene podsticaja u poljoprivredi za 2023. godinu.

"Pripremićemo i novi pravilnik, a poljoprivredni proizvođači biće blagovremeno upoznati o pravilniku i uslovima ostvarivanja podsticaja", rekao je Nedić.

On je pozvao i sve privrednike da se jave na javni poziv za podsticaje u privredi za ostvarivanje prava za zapošljavanje i nabavku opreme koji je otvoren do 31. oktobra, te da ne propuste priliku s obzirom na to da bi njihovi zahtjevi i prijave mogli da uđu u razmatranje u ovu fiskalnu godinu.

Nedić je naveo da se, prema njihovim izvještajima, 210 poljoprivrednih proizvođača javilo za podsticaje u prošloj godini.

"S obzirom na to da su se pravilnici iz godine u godinu mijenjali, dopunjavali, imali smo i više korisnika, a u prosjeku oko 350 poljoprivrednih domaćinstava ostvaruju prava na podsticaj u poljoprivredi", rekao je Nedić.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti