Svečano otvorena prva "E-commerce akademija" u BiH

04.11.2022. 16:10 / Izvor: Akta.ba
Ecommerce

Prva "E-commerce akademije" u BiH, koju organizuje Asocijacije za internet trgovinu "eComm" danas je svečano otvorena u Sarajevu.

Prva "E-commerce akademije" u BiH, koju organizuje Asocijacije za internet trgovinu "eComm" uz podršku Vlade Švicarske kroz aktivnosti projekta MarketMakers i Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, danas je svečano otvorena u Sarajevu.

Edukacijski program u trajanju od 40h online modula pohađat će preko 60 uposlenika iz 42 bh. kompanije .

Akademiju je otvorila Alma Ahmić, izvršna direktorica Asocijacije za internet trgovinu "eComm".

"Izuzetno mi je drago što su mnoge bh. kompanije pokazale interes za učešće u ovoj Akademiji. Također, radujem me što su nam se i osim kompanija pridružila i fizička lica", poručila je Alma.

Digitalizirani biznisi su spremni za budućnost kazala je u svom obraćanju Eva Maria Naher, GIZ direktorica programa inovacije i digitalizaciju u malim i srednjim preduzećima i dodala:

"Nije važno gdje se nalazite ako imate izvrstan proizvod možete online poslovati bilo gdje. Imamo primjere malih kompanija koje sada zahvaljujući digitalizaciji posluju globalno. Drago nam je što imamo partnere Asocijacije za internet trgovinu "eComm" u BiH i što nudimo edukaciju kompanijama kako bi bolje poslovale. Sretni smo što postoji mogućnost organizovanja ove ekonomije”.

giz

Jedan od predavača na ovoj Akademiji je i Jasmin Marić, Business developer iz OLX-a koji je kazao da su se predavači potrudili da učesnicima pruže raznovrstan sadržaj.

"Ja ću na akademiji uglavnom pričati o E-commercu, istraživanju tržišta, kanalima prodaja, ali i marketingu", pojasnio je Marić.

marić

Ovo je prva Akademija koju organizuje ovo Udruženje, a nadaju se da će je i organizovati i dalje.

"Nadam se da će ova Akademija trajati dugi niz godina i da će iz nje izaći stručnjaci koji će znati kako da se nose sa izazovima u E-commercu", poručila je Dinka iz MarketMakersa.

Po završetku Akademije najbolje kompanije će imati mogućnost da učestvuju u mentorskom programu i dodatno poboljšaju svoje poslovanje.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti