Otvoren javni poziv: 700.000 EUR za partnerstva u oblasti tehnoloških inovacija

08.02.2023. 08:49 / Izvor: Fena
giz prezentacija

Predstavnici Evropske unije i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) otvorili su jučer u Sarajevu Javni poziv za partnerstva u oblasti tehnoloških inovacija vrijedan 700.000 eura

Predstavnici Evropske unije i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) otvorili su jučer u Sarajevu Javni poziv za partnerstva u oblasti tehnoloških inovacija vrijedan 700.000 eura.

Na poziv je moguće podnositi prijedloge projekata za pružanje podrške inovativnim tehnološkim projektima primjenjivim u industriji kroz javno-privatna i privatno-privatna partnerstva između industrije, udruženja, poslovnih mreža i institucija za istraživanje i razvoj u implementaciji mjera usmjerenih na tehnološku transformaciju malih i srednjih preduzeća u cilju podrške njihovom rastu i primjeni njihovih inovativnih rješenja.

Šef Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse, infrastrukturu Delegacije EU Gilles Rebattet pojasnio je na prezentaciji da je neophodno podržavati inovacije radi tranformacije na digitalnu i zelenu ekonomiju.

"Ovaj javni poziv je fokusiran na transfer znanja i razmjenu sa organizacijama za istraživanje i razvoj iz zemalja zapadnog Balkana", dodao je Rebattet.

Direktorica programa iz GIZ-a Eva Maria Nahler rekla je da se raduju zanimljivim projektima koji će biti prijavljeni na poziv i značajnoj podršci medija koji će pozvati zainteresovane da se prijave i pomognu razvoju biznisa u zemlji.

Javni poziv predstavlja nastojanje projekta "EU4DigitalSME" koji sufinansiraju Evropska unija i Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju SR Njemačke, a implementira GIZ, da poveća kapacitet BiH da podrži razvoj privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti