Podrška resornom ministarstvu

Delić i Neziri o saradnji na implementaciji Strategije zapošljavanja u Federaciji BiH

19.12.2023. 11:06 / Izvor: Akta.ba
Delić

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastao se sa generalnim direktorom Westminster fondacije Damirom Nezirijem.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastao se danas sa generalnim direktorom Westminster fondacije za zapadni Balkan Damirom Nezirijem.

Delić i Neziri razgovorali su o nastavku dobre saradnje između Fondacije i Ministarstva u okviru koje će Westminster fondacija nastaviti pružati podršku resornom ministarstvu na implementaciji Strategije zapošljavanja u FBiH za narednih sedam godina. 

Prve aktivnosti na implementaciji Strategije planirane su za januar sljedeće godine kada je planirano da Ministarstvo u saradnji s Westminster fondacijom okupi sve organizacije i institucije koje su neophodne za implementaciju mjera iz Strategije s krajnjim ciljem da se provođenjem mjera iz Strategije zapošljavanja krene u njenu implementaciju u praksi. 

Osim o Strategiji, na sastanku se razgovaralo i o podršci Fondacije Ministarstvu u promociji Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih zainteresovanim stranama i zastupnicama i zastupnicama u domovima Parlamenta Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti