Nastavak saradnje

Podrška Njemačke ambasade u radu Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom

17.01.2024. 09:19 / Izvor: Akta.ba
Njemačka

Na sastanku je naglašena važnost međunarodne saradnje.

Vršilac dužnosti direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Emir Bašić i predstavnik Ambasade Savezne Republike Njemačke Daniel Stinsky sastali su se u petak, 12. januara, kako bi razgovarali o perspektivnoj budućoj saradnji, saopćeno je iz Federalne agencije.

"Na sastanku je naglašena važnost međunarodne saradnje, a v.d. direktor Bašić predstavio je gospodinu Stinskyu ključne nadležnosti i aktivnosti koje Agencija trenutno provodi. Fokus razgovora bio je na dosadašnjim postignućima Agencije u oblasti međunarodne saradnje i edukacija, te su istaknuti potencijali za daljnje unapređenje partnerstva", istaknuto je u saopćenju.

Kako je navedeno, ovom prilikom Stinsky je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom Agencije, te istakao spremnost Njemačke ambasade da podrži napore Federalne agencije u ostvarivanju njenih ciljeva.

"Sastanak je zaključen izražavanjem obostrane spremnosti za intenziviranje komunikacije i saradnje u narednom periodu, uz naglasak na konkretne projekte i aktivnosti koje će doprinijeti jačanju kapaciteta Agencije, kao i regionalnoj i međunarodnoj sigurnosti. Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom ostaje posvećena održavanju visokih standarda transparentnosti i odgovornosti u svom radu, te će nastaviti jačati međunarodnu saradnju radi efikasnijeg suočavanja s izazovima", saopćeno je iz Federalne agencije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti