HIFA-OIL I ASA ENERGIJA!

Lideri bosanskohercegovačke privrede zauzimaju svoje mjesto u energetskoj tranziciji

22.01.2024. 11:42 / Izvor: Akta.ba
Hifa i Asa energija

Obnovljivi izvori energije predstavljaju veliku razvojnu šansu za Bosnu i Hercegovinu čiji potencijal se ogleda u brojnim područjima.

Obnovljivi izvori energije predstavljaju veliku razvojnu šansu za Bosnu i Hercegovinu čiji potencijal se ogleda u brojnim područjima pogodnima za izgradnju objekata koji proizvode energiju iz prirodnih izvora. U vremenu kada se zbog klimatskih promjena i energetske krize sve veći fokus stavlja na obnovljive izvore energije, investicije u obnovljive izvore energije prave pomak na bh. tržištu i predstavljaju primjer koji je potrebno slijediti na putu energetske tranzicije naše zemlje.

Važnu ulogu u tranziciji BiH imaju i privatne kompanije koje su među prvima prepoznale značaj i potrebu za promjenama u segmentu većeg iskorištenja potencijala obnovljivih izvora energije i krenule u vlastitu energetsku tranziciju. Kompanija Hifa-Oil, kao i ASA Grupacija svjesno ulažu u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora čime doprinose kako energetskoj tranzicij BiH tako i svojoj energetskoj tranziciji omogućavajući dostupnost i veće korištenje obnovljive energije.

Dokaz ovoj konstataciji je implementacija projekta izgradnje fotonaponske elektrane (FNE) snage 10 MW na području općine Bosanski Petrovac koju kao investitor implementira kompanija ASA Energija doo (članica ASA grupacije).

energija solarna

Povjerenje za izgradnju navedene fotonaponske elektrane dato je kompaniji Hifa-Oil koja djelujući kroz sektor Euro Solar iza sebe ima uspješne projekte izgradnje nekih od najvećih fotonaponskih elektrana u BiH. Kao dokazano pouzdan partner Euro Solar je u stanju odgovoriti najzahtjevnijim projektima zahvaljujući partnerstvu i tehničkoj podršci svjetskih proizvođača solarne opreme kao što su Longi, Huawei, Trina, Risen, SMA… Oprema ovih renomiranih proizvođača korištena je prilikom izgradnje FNE u Bosanskom Petrovcu.

Kompanija Hifa-Oil i Euro Solar osim vlastitog puta ka energetskoj tranziciji predstavljaju i pouzdanog partnera svim subjektima koji se odluče na ovaj korak i investicije u obnovljive izvore energije s ciljem ostvarivanja dodatnog profita kroz kupoprodaju električne energije ili za vlastitu potrošnju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti