Tuzlanski Leftor u projektu sa najvećom medijskom grupacijom u regionu

03.02.2014. 12:24 / Izvor: eKapija.ba
Tuzlanski Leftor u projektu sa najvećom medijskom grupacijom u regionu

Tuzlanska kompanija Leftor početkom ove godine potpisala je ugovor sa austrijskom grupacijom Styria o saradnji na projektu Jelovnik.hr, online servisu za naručivanje hrane u Zagrebu.

Tuzlanska kompanija Leftor stavila je novo ime na listu firmi sa kojima uspješno sarađuje. Oni su  početkom ove godine potpisali ugovor sa austrijskom grupacijom Styria o saradnji na projektu Jelovnik.hr,  online servisu za naručivanje hrane u Zagrebu.

Jelovnik.hr, međutim, nije novi projekat. Leftor ga je pokrenuo još 2012. godine zajedno sa zagrebačkom kompanijom Video Media, a inspiracija im je bio veliki uspjeh njihovog sličnog projekta u BiH, Tanjir.ba. Styria je prepoznala potencijal Jelovnika i odlučila sa Leftorom sklopiti ugovor o njegovom unapređenju u naredne dvije godine. U Styriji, medijskoj grupaciji koja je vlasnik portala 24sata.hr, Večernji list i pustolovac.hr, smatraju da je tržište za ovakve online servise u Zagrebu još uvijek nedovoljno iskorišteno, prvenstveno zbog ograničenih marketinških budžeta, i tu oni vide svoju šansu. Za početak će sarađivati samo sa restoranima u Zagrebu, ali u budućnosti planiraju proširiti usluge i na ostale gradove u Hrvatskoj, navode iz Leftora.

Styria će tako uložiti sredstva u promociju projekta, a sa Leftorom će sarađivati na razvoju tehničke izvedbe sistema i osmišljavanju dizajna. Tu će im, svakako, od pomoći biti iskustvo koje su programeri Leftora stekli radeći na Tanjir.ba servisu.

U Leftoru su uzbuđeni zbog saradnje sa najvećom medijskom grupacijom u regionu i ponosni su jer postoji interes za njihove projekte i van Bosne i Hercegovine. Raduju se izazovima i nadaju velikom uspjehu Jelovnika u Hrvatskoj, ali istovremeno već rade na novim projektima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti