Vaillant obilježio "Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača"

16.09.2015. 14:08 / Izvor: Akta.ba
Vaillant obilježio 'Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača'
OTVORI GALERIJU

Danas je svima poznata tajna Vaillantovog uspjeha, jer je ona uspostavljena na najstrožijim evropskim regulativama, a koje postavljaju norme za korištenje opreme za grijanje, klimatizaciju i ventilaciju. Stoga, s pravom možemo biti ponosni kao korisnici Vaillant proizvoda.

Šesnaesti septembar se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača. O ovom problemu ne bismo trebali misliti i sjetiti ga se samo na ovaj dan nego svakodnevno kroz sve naše životne aktivnosti.

 “Mi čuvamo planet” je događaj kojim je danas na Eiffelovom mostu, u sarajevskom naselju Skenderija, firma Vaillant, jedna od onih koja  svojim korisnicima širom svijeta nudi energetski učinkovite i ekološki prihvatljive sisteme grijanja, hlađenja i ventilacije, sa naglaskom na obnovljiim izvorima energije, pokušala da skrene pažnju i značaj očuvanja ozonskog omotača i očuvanja životne sredine.

"Danas je svima poznata tajna Vaillantovog uspjeha, jer je ona uspostavljena na najstrožijim evropskim regulativama, a koje postavljaju norme za korištenje opreme za grijanje, klimatizaciju i ventilaciju. Stoga, s pravom možemo biti ponosni kao korisnici Vaillant proizvoda. Jer koristeći Vaillantove proizvode dajemo svoj doprinos u očuvanju okoliša" rekao je u svojoj izjavi za poslovni portal Akta.ba,  direktor firme Vaillant Semir Botić.

Današnji događaj je za cilj imao da sve zainteresovane upozna sa najmodernijim dostignućima iz Vaillant programa, koji su uveliko prisutni i na bh. tržištu. Vaillantove novitete prisutni su mogli pogledati u prezentacijskom vozilu tzv. Info-mobil-u, gdje su se ujedno održavale i prezentacije od strane Vaillantovih stručnjaka o inteligentnim tehnologijama iz ove oblasti.

"Koristeći najnovije tehnologije ispunjavamo sve uslove koji se tiču očuvanja naše planete, ali i uštede u eksploataciji energenata," istakao je Botić.

Ovaj tematski događaj pobrinuo se i oko programa za najmlađe jer su oni nosioci budućnosti i iz tog razloga za njih će biti prikazana ekološka predstva “Klovnologija”, autora Adnana Lugonjića i Marija Drmaća u  kojoj će kroz pjesmu i igru Alisa Čajić i Emir Fejzić, klovnovi Kleberli i Klem, djecu podučavati koliko je važno voditi računa o ekologiji.

"Najmlađi će moći učestvovat i u kreativnoj radionici gdje će se okušati u svojim crtačkim sposobnostima u crtanju Uskršnjeg zeca koji je ujedno i zaštititni znak Vaillanta," navela je Azra Silajdžić organizatorica ovog događaja.

Cjelodnevni Vaillantov program obilježavanja Dana zaštite ozonskog omotača “Mi čuvamo planet”  bit će okončan VIP koktel zabavom, kada sve posjetioce očekuju pokloni, popusti i mnoga iznenađenja. Obezbjeđeni su vaučeri, koji omogućavaju popust od 10% za kupnju svih Vaillantovih proizvoda, a sve ukoliko posjetite ovaj događaj danas, koji će trajati do 19h.

Inače, Vaillant, kao tradicionalni njemački proizvođač sa sjedištem u Remscheidu, nastao je još davne 1874. godine i danas ima tradiciju dugu 140 godina. Od samog početka za sebe su postavili cilj razvoja koji se ogledao u četiri bitne strategije održivosti na području okoliša, uposlenika, razvoja proizvoda te društva. Energetska efikasnost znači koristititi maksimum energije koju proizvodite a potrošiti što manje novca za to. Zbog toga su Vaillantovi proizvodi prihvatljivi jer na sebi imaju „zelenu“ oznaku. Vjerujuju da su ekonomski uspjeh te održiv i profitabilni rast usko povezani sa socijalnim i ekološkim standardima.

Riječ je o proizvođaču koji nosi ERP oznaku na svojim proizvodima, što znači da svojim proizvodom ističe prednost u energetskoj učinkovitosti, tj. potrošnji, emisiji ugljičnog dioksida, razina buke, te same udobnosti i dizajna.

Firma Vaillant d.o.o. Sarajevo prisutna je na bosanskohercegovačkom tržištu od 2004. godine.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti