Synology predstavio DiskStation DS416play

28.07.2016. 10:27 / Izvor: Akta.ba
Synology predstavio DiskStation DS416play

Novo poboljšano korisničko iskustvo u kućama i kreativnim poslovnim okruženjima.

Kompanija Synology Inc. je predstavila DiskStation DS416play. NAS server, sa prostorom za četiri diska, kojeg pokreće 1,6 GHz dual-core procesor, koji može da se ubrza do 2.48 GHz. Izuzetno snažan server za arhiviranje podataka na jednom mjestu namijenjen za privatne i poslovne korisnike.

"Poboljšane mogućnosti DS416play omogućuju korisniku obavljanje više zadataka u kraćem vremenskom periodu", rekao je Jason Fan, voditelj proizvoda u Synology Inc. "NAS server nije samo prostor za arhiviranje. Dodatni programski paketi omogućuju korisnicima da lako pristupe podacima i organiziraju ih."

Synology DS416play visoke vrijednosti spreman za single channel 4K UHD ili triple-channel FHD kodiranje, omogućuje korisnicima da lako prebace multimedijske datoteke u odgovarajuće formate za reprodukciju na odabranim uređajima. DS416play podržava prošireni izbor formata datoteka, što ga čini pristupačnijim za korisnike da uživaju gledajući svoje omiljene filmove putem Apple TV, DLNA uređaja, mobilnih uređaja ili računara.

Pokreće ga 1.6 GHz dual-core procesor, koji se može ubrzati do 2,48 GHz a. DS416play omogućuje brzinu čitanja podataka od preko 225 MB/s  i brzinu pisanja 186 MB/s uz RAID 5 konfiguraciju u Windows okruženju. 2GB mrežni ulaz omogućava alternativni način rada koji osigurava nesmetan rad u slučaju nepredviđenog LAN kvara.

DS416play radi na  operativnom sistemu DiskStation Manager (DSM), najnaprednijem i intuitivnom operativnom sistemu za NAS uređaje, koji pruža širok spektar mogućnosti za obavljanje različitih mogućnosti i povećanje produktivnosti korisnika. Synology je dobitnik brojnih medijskih priznanja, između ostalog, dobio je i najviše ocjene u kategoriji proizvoda srednje klase u istraživanju rješenja za arhiviranje časopisa TechTarget i petu godinu zaredom nagrađen nagradom "PC Mag Business Choice Award winner".

Za više informacija kliknite OVDJE

Za sve potrebne informacije o Synology uređajima, obratite se Xenon forte d.o.o. prodajnom timu na tel: 033 765 165 ili na mail adresu info@xenon-forte.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti