IMTEC na Sajmu knjige predstavlja najnovija tehnološka rješenja

11.04.2018. 13:46 / Izvor: Akta.ba

Kao lider u prodaji informatičke opreme u Bosni i Hercegovini IMTEC d.o.o. će na ovogodišnjem Sajmu knjige predstaviti najnovije tehnologije koje se koriste u edukacijama.

Kao lider u prodaji informatičke opreme u Bosni i Hercegovini IMTEC d.o.o. će na ovogodišnjem Sajmu knjige u Sarajevu predstaviti najnovije tehnologije koje se koriste u edukacijama.

Pod motom "Znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu", IMTEC će od 18. do 23. aprila prezentirati najnovija tehnološka rješenja za unaprijeđenje metoda sticanja znanja u obrazovnom procesu i edukaciji općenito.

Selmir Vrabac, vlasnik i osnivač kompanije IMTEC d.o.o. Sarajevo istakao je na današnjem druženju s medijima da se ideja o učešću na sajam rodila prije dvije godine.

"Pripreme za sajam su trajale sve vrijeme jer smo smatrali taj prvi izlazak na sajam mora biti poseban", istakao je on.

Podsjetio je da je IMTEC u svojih 15 godina poslovanja poznat po maloprodaji, ali da u zadnje tri godine naporno rade na razvoju jedne nove divizije.

"Radi se o IMTEC Solutions koja se bavi naprednim pametnim rješenjima za različite sektore društva koja ćemo prestaviti na predstojećom sajmu", kazao je Vrabac, dodajući da ta rješenja već implementiraju na prostoru cijele BiH.

"Napredne pametne table za učionice i pametne projektore u prethodne tri godine isporučili smo na oko 400 lokacija", dodao je on. 

Naglasivši posvećenost kompanije razvoju sektora napredne edukacije, cilj im je, kaže, da u obrazovnom sektoru donesu nove tehnologije koje će djeci, ali odraslima, omogućiti da na jedan napredan način dođu do novih znanja.

Kako je najavljeno, IMTEC će na posebno dizajniranom i inovativnom štandu prezentovati zanimljive prezentacije, igrice, pametne table, projektore i ostale nove tehnologije za obrazovni sistem koje će posjetiocima predstaviti stručnjaci iz IMTEC-a.

"Osigurali smo nagrade za posjetioce, a vjerujemo da ćemo biti zanimljivi pogotovo djeci sa provjerama znanja na zabavan način a koje smo pripremili za sve uzraste. Kako bismo dodatno motivirali medije u ovom društveno korisnom cilju širenja znanja o novim tehnologijama, predvidjeli smo poklone i neku vrstu radionice na našem štandu za sve one koje budu zanimali mogućnosti uređaja koje ćemo predstaviti", kazala je Safija Hadžić direktorica prodaje IMTEC Solutions, divizije kompanije koja nudi napredna poslovna rješenja.

Između ostalog, predviđeni su kvizovi za djecu iz škola i mekteba, prezentacije za nastavnike i profesore, pokazi i simulacije za ljude iz svijeta biznisa.

Kao gosti na sajmu će se pojaviti i predstavnici kompanije SMART, lider u pametnim rješenjima za obrazovanje i NEC, lider u prezentacionim i interaktivnim rješenjima u čitavom svijetu čiji je IMTEC ekskluzivni zastupnik.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti