Bosanski Petrovac: U Poslovnu zonu "Gorinčani" dosad uloženo 800.000 KM

03.06.2011. 14:04 / Izvor: Fena
Bosanski Petrovac: U Poslovnu zonu 'Gorinčani' dosad uloženo 800.000 KM

Općina Bosanski Petrovac je u Poslovnu zonu "Gorinčani", kao glavni investitor, do sada uložila oko 800.000 KM i završena je procedura dodjele zemljišta za građenja tri poslovna subjekta.

Ovo je izjavio općinski načelnik Ermin Hajder, dodajući da se radi o firmi "Novi most“ iz Bosanske Krupe koja će graditi tvornicu autobusa, "Ben-Mal group" iz Velike Kladuše koja će otvarati pogon za preradu drenjka i šipka i "Interwork“ iz Bihaća sa tvornicom za proizvodnju peleta.

Višak toplotne energije koristit će se za staklenik za proizvodnju organske hrane, prvi u Unsko-sanskom kantonu. Visina investicije još nije poznata, bit će višemilionska, a tačan iznos bit će poznat po okončanju procedure izdavanja urbanističkih dozvola, koja je u toku.

Realizacijom ovog projekta, bit će otvoreno više od 200 novih radnih mjesta, istakao je načelnik Hajder, dodajući da su trenutno u toku zemljani radovi, koji bi trebali biti okončani za sedam dana.

Potom će uslijediti polaganje cijevi za infrastrukturu i izgradnja saobraćajnica, nakon čega će investitori pristupiti gradnji svojih poslovnih objekata.

Načelnik Hajder izrazio je uvjerenje da će u narednih mjesec dana već biti vidljiva nadzemna gradnja, a do jeseni bi većina objekata trebala biti izgrađena.


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti