Bratunac: Novi projekt za razvoj riječnog turizma

01.10.2009. 12:22 / Izvor: Fena
Bratunac: Novi projekt za razvoj riječnog turizma

Italijanska organizacija UCODEP, u partnerstvu s još nekoliko međunarodnih organizacija i lokalnim partnerima u BiH, realizirat će projekt "Podrška stvaranja i promocije puteva za eko i održivi turizam u BiH" za šta je Ministarstvo vanjskih poslova Italije osiguralo tri miliona eura.

Ove aktivnosti provodit će se do maja 2012. godine u dolinama rijeka Drine, Neretve, Une i Sane, saopćila je Sanja Radulović, projekt menadžerica UCODEP-a.

Po riječima Sanje Radulović, ovim projektom želi se omogućiti stvaranje jedinstvene turističke ponude i njena promocija, vrednujući turističke potencijale i resurse u dolinama ovih rijeka.

"Ovim projektom predviđeno je formiranje turističke mreže za održivi turizam u dolinama Drine, Neretve, Une i Sane, izrada strateških turističkih dokumenata, obuka kadrova, posjete turističkih operatera iz Italije projektnim područjima te turističkih radnika i predstavnika vlasti iz BiH sajmovima turizma i primjerima dobre prakse razvoja ambijentalnog i eko turizma u Italiji, radi razmjene iskustava i stjecanja znanja iz ove privredne grane", izjavila je Radulović na prezentaciji projekta u Bratuncu.

U okviru ovog projekta, po njenim riječima, unaprijedit će se privatni smještajni kapaciteti, poboljšati pristup turističkim resursima, uraditi promotivni materijali i putem italijanskih medija promovirati turistički potencijali BiH u Italiji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti