Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Centrotrans: Potpisati Ugovor sa oba prijevoznika u Kantonu Sarajevo

10.01.2019. 13:59 / Izvor: Akta.ba

Kompanija Centrotrans uputila je dopis premijeru Kantona Sarajevo i Ministarstvu za boračka pitanja KS u kojem se traži potpisivanje Ugovora o besplatnom prijevozu članova boračke populacije sa oba prijevoznika u Kantonu Sarajevo.

Centrotrans kao obrazloženje navodi da su ministar za boračka pitanja KS Ismir Jusko i v.d. generalni direktor KJKP "Gras" Avdo Vatrić potpisali Ugovor o finansiranju troškova javnog gradskog prijevoza ratnih vojnih invalida, članova porodica šehida i poginulih boraca, te dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja u Kantonu Sarajevo za period 01.01. do 31.03.2019.

U saopćenju Centrotransa se navodi da je navedeni ugovor potpisan samo sa KJKP Gras „što predstavlja jasnu diskriminaciju drugog prijevoznika koji vrši javni gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo, u ovom slučaju Centrotransa“.

Napominje se da dio autobuskih i minibuskih linija u Kantonu Sarajevo obavlja isključivo Centrotrans, a jedan dio linija KJKP Gras i Centrotrans.

"Navedeni ugovor o besplatnom prijevozu odražava neravnopravan položaj dviju kompanija, što rezultira diskriminacijom ne samo Centrotransa kao prijevoznika već i članova boračke populacije koji će biti uskraćeni za besplatan prijevoz na linijama Centrotransa", stoji u saopćenju.

Uprava Centrotransa zatražila je hitan sastanak s nadležnim institucijama na kojem bi bila razmatrana problematika potpisanog ugovora i moguća rješenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti