Češkoj kompaniji "Integra Prag" Grand Prix "Ruža ZEPS-a"

03.10.2014. 08:37 / Izvor: Fena
Češkoj kompaniji 'Integra Prag' Grand Prix 'Ruža ZEPS-a'

Grand Prix "Ruža ZEPS-a", koja se dodjeljuje kao jedinstveno priznanje izlagaču koji je svojim nastupom obilježio sajam, pripao je češkoj kompaniji "Integra Prag".

Na 21. generalnom bh. sajmu "ZEPS 2014." dodijeljena su priznanja najuspješnijim izlagačima u dvije kategorije.

Grand Prix "Ruža ZEPS-a", koja se dodjeljuje kao jedinstveno priznanje izlagaču koji je svojim nastupom obilježio sajam, pripao je češkoj kompaniji "Integra Prag".

U konkurenciji priznanja za proizvod nagrađeni su Elektronik Pranjić iz Njemačke, za "Aparat za automatsko upravljanje sekcijama u rudnicima", češki "Noen" za "Kompaktni rotorni bager", i solinsko preduzeće "Salona var" za proizvod "Pužni transporter".

Za kolekciju proizvoda nagrađena je firma "Almy Zenica" za praškaste proizvode ljepila i maltera iz brenda "Baumy", zatim kolekcija brtve, semeringa i oringa kompanije Tinex d.o.o. Šenčur, kolekcija LED rasvjetnih tijela Hella Bekto Industries d.o.o., dok su za ukupnu promociju nagrađeni kompanija "Linde Gas BH", Turistička zajednica Federacije BiH i "Regeneracija" iz Velike Kladuše.

Specijalna priznanja sajma dodijeljena su Ministarstvu porivrede SBK, Županijskoj komori Sisak, "Czech Trade" iz Praga, Obrtničkoj komori Slovenije i Ministarstvu privrede ZDK.

Medaljama za kvalitet "Ruža ZEPS-a" nagrađeni su "Voćar Brčko" za proizvod "Kroky", brezanska "Baš-bašča" za proizvode sok od šljive, pekmez od jabuke i bestilj, "Zenička industija mlijeka" za šest svojih proizvoda, te crnogorska "Bonesa Bar" za tri svoja proizvoda.

"ZEPS Intermetal 2014." je odlukom Žirija dodijelio svoja priznanja u kategoriji proizvod i promocija.

Dobitnici ravnopravnih priznanja su "Alfaterm Čačak", "Saraj-Komerc" GornjiVakuf-Uskoplje i "Centrometal Macinec".

Za promociju proizvoda nagrađeni su "Belaz Ugljevik", "Kovan Gračanica" i "Niteh Duga resa".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti