Četiri potencijalna kupca preuzele tendersku dokumentaciju za kupovinu imovine Sarabona

14.01.2008. 15:44 / Izvor: Nezavisne novine
Četiri potencijalna kupca preuzele tendersku dokumentaciju za kupovinu imovine Sarabona

Tendersku dokumentaciju za kupovinu imovine Tvornice čokolade i kandita Sarabon Sarajevo, koja je u stečaju od decembra 2006. godine, za sada su preuzela četiri potencijalna kupca. Ovo je kazao Hamdo Duraković, predsjednik Odbora povjerilaca Sarabona i predstavnik bivših radnika fabrike u ovom odboru, dodajući da su se prijavile firme iz BiH.

Istakao je da zainteresovani kupci mogu dostaviti kovertu sa ponudom isključivo na dan prodaje imovine, odnosno 17. januara 2008. godine, kako bi i prodavaca i kupac bili zaštićeni. Podsjetio je da će odbor povjerilaca odrediti početnu cijenu imovine 15 minuta prije otvaranja ponuda.

«Imamo četiri potencijalna kupca, ali to ne znači da će dostaviti ponudu. To će biti sigurno tek kada uplate 500.000 KM osiguranja, koje je garancija njihove ozbiljnosti» dodao je Duraković.

Ranije je napomenuo da će prioritet nakon prodaje imovine biti isplata osam plata za oko 180 radnika Sarabona i uplata osam doprinosa, te isplata potraživanja Hypo Alpe Adria banci koja ima hipoteku nad imovinom fabrike. Skupština povjerilaca Sarabona je prije dva mjeseca donijela odluku o likvidaciji firme jer nije pronađen strateški partner za reorganizaciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti