Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

FUCZ postavila tunel od šatora ispred ulaza u Zetru koji će služit kao zaštita od sunca

29.07.2021. 13:42 / Izvor: Akta.ba

S obzirom na najavljenu masovnu imunizaciju građana Kantona Sarajevo pod nazivom “Otvorena vrata“ koja je predviđena za naredni period (počev od 30. jula) i očekivanog odaziva velikog broja zainteresovanih građana, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) je, na molbu KJKP ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo, ustupila i postavila deset šatora za potrebe organizovanja masovnog vakcinisanja.

Šatori koji su široki četiri metra i postavljeni kao tunel u dužini od 50 metara do glavnog ulaza u Olimpijsku dvoranu “Zetra” (Olimpijska dvorana “Juan Antonio Samaranch”) služit će kao zaštita od vremenskih neprilika (sunca, vjetra i kiše) za građane. Zbog najavljenih izuzetno visokih temperatura bočne stranice šatora su podignute kako bi se omogućilo nesmetano strujanje vazduha a nekoliko pripadnika FUCZ dežurat će na lokaciji u slučaju potrebe popravke šatora.

"FUCZ i na ovaj način želi doprinijeti boljoj organizaciji vakcinisanja građana i njihovoj zaštiti od Corona virusa (COVID 19)", saopćili su iz FUCZ.

PODIJELI:

TAGOVI:

FUCZ

šatori

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti