Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Garaža ili parking kod Narodnog pozorišta?

02.04.2014. 08:52 / Izvor: TVSA

Parking kod Narodnog pozorišta u Sarajevu zatvoren je prije četiri godine kada je pokrenuta inicijativa za izgradnju podzemne garaže sa oko 350 mjesta. Do danas ništa nije urađeno. Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH koja je i usporila izgradnju u cilju očuvanja zgrade Narodnog pozorišta održala je jučer sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici KS koji su tražili saglasnost za izgradnju.

Jusuf Bubica, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo kazao je kako su na sastanku obrazložili stanje i dali garanciju da će zgrada Narodnog pozorišta biti zastićena u tehničkom i materijalnom pogledu, kao i da neće biti štete i da će biti riješen problem koje Narodno pozorište danas ima, a to su podzemne vode koje prodiru u podzemne prostorije.

Istovremeno Općina Centar planira pustiti u funkciju postojeći parking sa oko 100 parking mjesta, a novac od naplate iskoristiti za korištenje termina korisnika FIS-a.

S druge strane građani smatraju da je bolje da bude izgrađena garaža i da problem saobraćaja u mirovanju treba što prije riješiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti