Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Izabrani korisnici grant sredstava za "Poticaj razvoju male privrede" u KS

Ministarstvo privrede Kantona izabralo je korisnike grant sredstava za osam programa.

18.09.2017. 11:25 / Izvor: Akta.ba

Nakon objavljenog poziva u junu ove godine za odabir korisnika grant sredstava "Poticaj razvoju male privrede" za 2017. godinu, Ministarstvo privrede Kantona izabralo je korisnike grant sredstava za osam programa.

U okviru subvencioniranja kamata po preuzetim kreditima, sredstva će dobiti: Custom Concept, Aida Commerce, Respect, General Enginering, Bosnet Group, Kamer Commerce, Mujanovići, Saraj Inženjering i Krug.  

U okviru programa „Unapređenje institucijske preduzetničke infrastrukture“ sredstav će dobiti: Privredna Komora Kantona Sarajevo, Sarajevska Regionalna razvojna Agencija "SERDA",

Grant sredstva u programu tri „Poticaj u primjeni tehničkih normi i standarda kvalitete“ dobit će: Respect, Plastron, Rajz, Mujanovići i Saraj Inženjering.

U okviru programa četiri „Unaprjeđenje rada udruženja obrtnika“ sredstva će dobiti: Obrtnička komora Kantona Sarajevo.

U programu pet „Poticaj novoosnovanim - start up subjektima male privrede“ sredstva će dobiti: Obrtnička radnja "Limarija Duvnjak" i Obrtnička djelatnost "Kreartivci".

Za program „Poticaj razvoja ženskog preduzetništva“ sredstva će dobiti: Obrtnička djelatnost "LEA", Custom Concept i Fun Design.

U okviru program „Poticaj za unaprjeđenje IT preduzetništva“ sredstav će dobiti: Mondo IT i Mistral Technologies.

U okviru programa osam „Istraživanje, razvoj i primjena savremenih tehnologija i inovacija u upravljanju otpadom kao energentom“, sredstva će dobiti: Kemokop i Enova.

Ukupna dodjeljena sredstva koja idu na terete Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i iznose 544.487,17 KM.

Više informacija o korisnicima i visini grant sredstava po programima i firmama možete saznati OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti