Izudin Ahmetlić: Tešanj je pravo mjesto da se pošalju poruke stabilnosti

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Izudin Ahmetlić: Tešanj je pravo mjesto da se pošalju poruke stabilnosti

09.05.2019. 11:41 / Izvor: Akta.ba

Hifa Oil Grupacija i ove godine učestvuje na Sajmu privrede u Tešnju, najznačajnijem privrednom događaju u Bosni i Hercegovini. U cilju održavanja,  jačanja i razvijanja poslovnih odnosa, uz Hifa Oil, na sajmu će se na zajedničkom štandu predstaviti između ostalih njene kompanije kćerke Euro Roal, Euro Metali, Euro Stil, Euro Power, Petrobit, Bitrol Slovenija i LB.Profile GmbH.

"Pod motom 'Privreda koja ujedinjuje i vodi samo naprijed' nastupit ćemo na ovogodišnjem Sajamu u Tešnju kako bismo se predstavili u svjetlu najboljih primjera regionalne saradnje. Naše kompanije već odavno su prisutne u zemljama regije sa sve značajnijim udjelima u tržištima. Samo saradnja, koncept zajedničkog razvoja na uzajamnu korist, mir i stabilnost - politička i ekonomska, koje vode ka privrednom rastu i razvoju svih država regije, mogu doprinijeti ukupnom jačanju značaja Zapadnog Balkana na poslovnoj karti Evrope i svijeta. Tešanj je pravo mjesto da se u tom smislu pošalju važne i korisne poruke", kazao je Izudin Ahmetlić, osnivač i vlasnik Hifa Oil Grupacije.

Na ovogodišnjem jubilarnom 15. po redu Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, koji će se, u organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, održati od 13. do 16. juna, očekuje se više od 300 izlagača iz naše zemlje i inozemstva.

 

Sajam će se održati na oko 16.000 m2, od čega 6.000 m2 zatvorenog izložbenog prostora i preko 10.000 m2 otvorenog izložbenog prostora. Zemlja partner ove godine je Republika Sjeverna Makedonija.

Podsjećamo, prošlogodišnji Sajam privrede u Tešnju svečano je otvoren podizanjem najveće zastave Bosne i Hercegovine uz intoniranje državne himne i prisustvo najviših državnih zvaničnika, privrednika i gostiju. Riječ je o najvećoj državnoj zastavi na Blakanu sa visinom jarbola od 70 metara i dimenzijama 20 x 30 metara. Na ovaj način želimo ukazati na potrebu jačanja zajedništva, države i patriotizma a najbolji način za to su ekonomski ravoj i privredna reintegracija Bosne i Hercegovine, saopćeno je tada iz kompanije.

Ideja i realizacija je potekla od Izudina Ahmetlića osnivača i vlasnika kompanije Hifa Oil, a podržana je od Općine Tešanj, kao i tešanjskih kompanija i pojedinaca Hifa Petrol, Inžinjering, Sulje Hojkurića i Optimax. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti