Javna rasprava o izgradnji trake za spora vozila Posušje-Široki Brijeg

11.01.2018. 08:44 / Izvor: Akta.ba
Javna rasprava o izgradnji trake za spora vozila Posušje-Široki Brijeg

Cilj je rasprave bio davanja prijedloga i sugestija javnosti i uključivanja relevantnih pitanja u finalnu verziju dokumenta.

 JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo organiziralo je javnu raspravu na Nacrt skraćenog akcijskog plana preseljenja za projekt izgradnje trake za spora vozila na magistralnoj cesti M6.1, dionica Posušje - Široki Brijeg (Vranić – Kočerin), priopćeno je u srijedu na internetskim strancima Grada Širokog Brijega.

Javna rasprava održana je u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu, a na njoj su sudjelovali svi zainteresirani subjekti - nevladine organizacije i stanovnici Širokog Brijega i Posušja, kao i naselja koja gravitiraju na području namjeravane izgradnje trake za spora vozila na magistralnoj cesti M6.1, dionica Posušje-Grude-Široki Brijeg.

Cilj je rasprave bio davanja prijedloga i sugestija javnosti i uključivanja relevantnih pitanja u finalnu verziju dokumenta. Dokument je izrađen za potrebu Programa modernizacije magistralnih cesta u FBiH prema odredbama Operativne politike 4.12 Svjetske banke koja je jedan od kreditora projekta.

Sredstva za realizaciju ovog projekta predviđena su u 2018. godini, a o budućim aktivnostima i nastavku realizacije modernizacije magistralne ceste javnost će biti informirana na službenim stranicama JP Ceste Federacije BiH, Grada Širokog Brijega i Općine Posušje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti