Kantonalna privredna komora Tuzla zahtijeva omogućavanje poslovanja

22.04.2020. 13:21 / Izvor: Fena
Kantonalna privredna komora Tuzla zahtijeva omogućavanje poslovanja

Kantonalna privredna komora Tuzla uputila je Federalnoj upravi civilne zaštite zahtjev za omogućavanje poslovanja.

Kantonalna privredna komora Tuzla uputila je Federalnoj upravi civilne zaštite zahtjev za omogućavanje poslovanja. 

Komora napominje da je epidemiološka situacija u Tuzlanskom kantonu zadovoljavajuća, bez novootkrivenih slučajeva zaraze cijelu sedmicu, te s tim u vezi traži da se omogući rad uslužnih djelatnosti, malim obrtima te trgovinama svih namjena, s tim da se sigurnosne mjere odrede prema broju posjetitelja u odnosu na veličinu prostora uz strogo poštovanje higijenskih i zdravstvenih preporuka.

"Tražimo i da se pronađe način za reaktivaciju dijela javnog prevoza putnika da bi se omogućio neometan odlazak na posao radnika, uz poštovanje fizičke distance putnika u javnom prijevozu. Molimo Vas da se prilikom donošenja odluka u Federaciji BiH, vodi računa o pojedinačnom stanju u svakom kantonu, te da se mjere kretanja i poslovanja prilagođavaju stanju za svaki pojedinačni kanton posebno kako bismo uz očuvanje javnog zdravlja što više smanjili negativne efekte za privredu i ekonomski život ljudi u našoj zemlji", stoji u zahtjevu. 

Komora napominje da zahtjevi dolaze od članica Komore koje trpe velike gubitke zbog blokade i neaktivnosti. 

"Smatramo da nas je odličan posao Federalnog štaba civilne zaštite doveo u situaciju da više ne moramo birati između ekonomije i zdravlja, već možemo imati i jedno i drugo, uz dobro odmjerene sigurnosne mjere. Nadamo se da ćete uvažiti naš zahtjev i u što kraćem roku odgovoriti pozitivno",. zaključeno je u zahtjevu Komore. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti