Kompanija QSS potpisala ugovor sa CIK-om BiH o implementaciji i održavanju SMS Centra

07.08.2008. 15:51 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija QSS potpisala ugovor sa CIK-om BiH o implementaciji i održavanju SMS Centra

QSS, vodeća IT kompanija u Bosni i Hercegovini sa dugogodišnjim iskustvom razvoja softverskih proizvoda za telekom operatere, je potpisala ugovor sa Centralnom izbornom komisijom BiH o implementaciji i održavanju SMS Centra za potrebe provjere registrovanog glasačkog mjesta za upisane birače. U okviru ugovora biće isporučeno kompletno rješenje: hardverska platforma, softver za SMS centar izrađen od strane QSS-a te usluge 24x7 održavanja cijelokupnog rješenja.

Ušteda vremena za birače, manji redovi za čekanje i brzina samo su neke od prednosti implementacije ovog rješenja, a omogućit će svim biračima da u kratkom roku, samo jednom SMS porukom saznaju svoje izborno mjesto. Uz pomoć ovog rješenja birači slanjem svog jedinstvenog matičnog broja saznaju mjesto na kojem su registrovani i obezbijeđuju lakši i efikasniji proces glasanja.

Za realizaciju ovog rješenja koristiće se QSS VAS SMS Server, SMS centar domaće proizvodnje. QSS SMS Centar nudi mogućnost realizacije različitih servisa na bazi SMS poruka. Aplikacije na SMS centru omogućavaju primanje korisničkih zahtjeva i periodično obavještavanje korisnika putem SMS-a, tj. korisnik šalje zahtjev sa svog mobilnog uređaja na SMS broj do QSS aplikacije, koja zauzvrat šalje odgovor sa traženim informacijama, saopćeno je iz QSS - a za eKapija.ba

CIK BiH se odlukom za primjenu ovog softvera pridružio respektabilnom krugu korisnika QSS-ovog softverskog portfolia među kojima su i telekom operateri, marketinške agencije, produkcijske kuće, nevladine organizacije i velike proizvodne i trgovačke kompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti