MAN prinova u Babić Bisstours-u

07.06.2012. 11:57 / Izvor: eKapija.ba
MAN prinova u Babić Bisstours-u

Predstavnici Babić Bisstours d.o.o. Zenice, Izet i Benjamin Babić, 4. juna ove godine u Sarajevu su preuzeli ključeve dva nova vozila MAN iz porodice LIONS COACH. Primopredaja je izvršena u prisustvu Edina Uzeirbegovića, člana uprave Sejari d.o.o. Sarajevo, zaduženog za prodaju i marketing.

MAN Lion`s Coach, dvoosovinski autobus standardne dužine 12 metara, oznake R07 i MAN Lion`s Coach L, oznake R08 još jedan je korak u nastavku uspješne saradnje između Babić Biss Toursa, Sejari d.o.o. Sarajevo, kao generalnog zastupnika i servisnog partnera MAN Truck and Buses AG iz Minhena.

Vozila su detaljno dizajnirana prema željama i zahtjevima kupca, obzirom na sadašnje i buduće poslovne potrebe, renomiranog linijskog prevoznika i jednog od vodećih lokalnih touroperatora.

Posebno se vodilo računa o izboru motora i mjenjača zbog lakšeg i efikasnijeg upravljanja vozilima. Na osnovu želja kupaca autobus MAN Lion`s Coach R07 pokreće motor D 2066 LOH 28 EEV sa 294 kW/ 400 KS sa zapreminom od 10.518 cm3.

Mjenjač u ovom autobusu je TipMatic-automatizirani 12-brzina sa manuelnom transmisijom i easy start kontolom. Sa druge strane autobus MAN Lion`s Coach L R08 pokreće motor D 2676 LOH 27 sa EEV tehnologijom, snaga motora je 353 kW/480 KS sa zapeminom od 12.400 cm3, te također posjeduje mjenjač TipMatic kao i kod MAN Lion`s Coach-a R07. Enterijer autobusa je prilagođen željama kupca i pripremljen je u skladu sa korporativnim dizajnom BABIĆ Biss Toursa a sve u cilju jasne prepoznatljivosti imena i vrijednosti po kojima se Babić Bisstours d.o.o. Zenica razlikuje od drugih prevoznika u BiH i regionu.

Pored ova dva autobusa, Babić Bisstours je nabavio i dva MAN vozila za potrebe svoje istoimene firme koja posluje u republici Sloveniji, Trebnje. U pitanju su također jedan MAN Lion`s Coach R07 i MAN Lion`s Coach L R08 sa identičnom tehničkom specifikacijom i unutrašnjim uređenjem kao i predhodna dva vozila koja će saobraćati pod nadzorom bosanskohercegovačkog Bisstours-a. Nabavka dva MAN-a za slovenački Bisstours dokaz je uspješne akvizicije jedne slovenačke firme od strane bosanskohercegovačkog pravnog subjekta.

Ova uspješna priča o kupovini četiri autobusa MAN, dva MAN Lion`s Coach R07 i dva MAN Lion`s Coach L R08, za potrebe firmi Babić Bisstours u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, dokaz je tržišne vrijednosti firme i jedan od rijetkih svijetlih primjera u regionalnom širenju bosanskohercegovačkih preduzeća. Dolazak dva preostala autobusa u Sloveniju se očekuje u toku prve semice mjeseca juna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti