Vijesti

Mercator nastavlja sa investicijama u BiH!

07.01.2009. 14:18 / Izvor: Pristop BH

Kako bi spriječili dalje špekulacije i eventualna nagađanja Mercator BH je saopćio da je Mercator Supereta (manji supermarket) na Sjenjaku, površine 248 m2 zatvoren. Ovaj poslovni prostor je u vlasništvu Općine Tuzla, a Mercator je odlučio raskinuti ugovor o najmu. Ostali objekti u Bosni i Hercegovini rade uobičajeno, navodi se u saopćenju ove kompanije.

Nakon zatvaranja Superete Sjenjak svi radnici su preraspodjeljeni na nova radna mjesta u drugim poslovnim jedinicma Mercatora.

"Mercator BH kao trgovac koji investira u BiH, vrši stalnu analizu tržišta i svakako da reagujemo na promjene koje se dešavaju na tržištu. U novembru i decembru 2008 smo otvorili dva velika Mercator centra i jedan supermarket. U prvom kvartalu 2009 planiramo otvaranje još dva objekta na području Kantona Sarajevo. Što jasno pokazuje da mi i dalje nastavljamo sa investicijama", ističu iz Mercatora BH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti