Vijesti

Mercator u Tuzli zatvara objekte i otpušta skoro 200 radnika?

06.01.2009. 11:32 / Izvor: Tuzlanski list

Svjetska ekonomska kriza stigla je u Tuzlu. Naime, slovenački trgovački centri "Mercator" zatvoriće neke objekte na području TK, a to znači da će određeni broj radnika ostati bez posla. Da će biti otkaza potvrdili su u Mercatoru, a o kojem broju se radi, to nisu željeli precizirati.

Naime, Mercatorova supereta (trgovački centar) na Sjenjaku u Tuzli je već zatvorena, a naredni objekti koji će biti zatvoreni su oni u Kalesiji, Živinicama i Lukavcu.

"Kada je riječ o supereti na Sjenjaku, Mercator je odlučio raskinuti ugovor o najmu koji je sklopljen sa Općinom Tuzla, koja je vlasnik tog prostora. Zbog zatvaranja supermarketa na Sjenjaku, radnici Mercatora koji su u stalnom radnom odnosu biće preraspodijeljeni na druga radna mjesta, dok jednom broju radnika koji imaju ugovore na određeno, ti ugovori neće biti produženi", kazala je Sanela Tunović, PR manager Mercatora, ne želeći precizirati o kojem broju radnika se radi.

No, iako u Mercatoru nisu bili spremni više da govore o zatvaranju objekata i otpuštanju, zaposleni kažu da je stanje izuzetno teško. Određeni objekti loše posluju i zbog toga je njihov dalji rad suvišan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti