Mercator u Tuzli zatvara objekte i otpušta skoro 200 radnika?

06.01.2009. 11:32 / Izvor: Tuzlanski list
Mercator u Tuzli zatvara objekte i otpušta skoro 200 radnika?

Svjetska ekonomska kriza stigla je u Tuzlu. Naime, slovenački trgovački centri "Mercator" zatvoriće neke objekte na području TK, a to znači da će određeni broj radnika ostati bez posla. Da će biti otkaza potvrdili su u Mercatoru, a o kojem broju se radi, to nisu željeli precizirati.

Naime, Mercatorova supereta (trgovački centar) na Sjenjaku u Tuzli je već zatvorena, a naredni objekti koji će biti zatvoreni su oni u Kalesiji, Živinicama i Lukavcu.

"Kada je riječ o supereti na Sjenjaku, Mercator je odlučio raskinuti ugovor o najmu koji je sklopljen sa Općinom Tuzla, koja je vlasnik tog prostora. Zbog zatvaranja supermarketa na Sjenjaku, radnici Mercatora koji su u stalnom radnom odnosu biće preraspodijeljeni na druga radna mjesta, dok jednom broju radnika koji imaju ugovore na određeno, ti ugovori neće biti produženi", kazala je Sanela Tunović, PR manager Mercatora, ne želeći precizirati o kojem broju radnika se radi.

No, iako u Mercatoru nisu bili spremni više da govore o zatvaranju objekata i otpuštanju, zaposleni kažu da je stanje izuzetno teško. Određeni objekti loše posluju i zbog toga je njihov dalji rad suvišan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti