Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Mladi poduzetnici iz BiH idu ukorak s naprednim, svjetskim trendovima

Sarajevo Business Forum Start-Up Challenge, takmičenje mladih u poslovnim idejama od 2019. godine pruža priliku mladima iz BiH da osvoje vrijedne nagrade.

11.02.2020. 12:50 / Izvor: Akta.ba

Sarajevo Business Forum (SBF) Start-Up Challenge predstavljen je u Kuala Lumpuru na velikom takmičenju u inovacijama „The ASEAN Rice Bowl Startup Awards“. TV takmičenje mladih u poslovnim idejama koje je prošle godine pokrenula Bosna Bank International (BBI) banka u saradnji sa televizijom Hayat prezentovan je na velikom događaju koji je okupio  više od  400 inovatora, investitora, medija i relevantnih predstavnika vlasti azijskih zemalja.

SBF Start-Up Challenge na dvodnevnom samitu predstavio je Nedžad Gušić, rukovodilac Odjela za finansijski menadžment i savjetovanje u BBI banci i jedan od članova žirija SBF Start-Up Challenge-a.

"Bilo mi je zadovoljstvo učestvovati na “The ASEAN Rice Bowl Startup Awards“ u Maleziji i vidjeti  mlade poduzetnike iz zemalja Azije. Uključene su bile zemlje njihovog regiona, Singapur, Indonezija, Vijetnam…, mladi su se takmičili u inovatnim idejama ispred svojih firmi koje su u početnoj fazi. Ono na što sam posebno ponosan, je to da sami učesnici koje sam upoznao, iako jako napredni nisu bolji nego takmičari u BiH. Naši mladi ljudi u kontekstu trendova, kvalitete, ideje i drugih stvari su izuzetno napredni. I njihove firme koje su u fazi osnivanja imaju slične probleme, posebno kada se radi o mobilizaciji početnih sredstava da se ideja realizira. Zato mislim da idemo pravim putem da pokažemo i damo finansijsku i savjetodavnu podršku mladim ljudima", kaže Gušić, dodajući kako je dogovoreno da se mladi iz BiH sa svojim poslovnim idejama u budućnosti predstave na ovom takmičenju, kao i da inovatori iz Azije predstave svoje ideje u Sarajevu, putem platformi Sarajevo Business Forum (SBF) i Sarajevo Halal Fair (SHF), kako bi otvorili tržište Evrope preko Bosne i Hercegovine.

Također, osim mladih inovatora na 11. Sarajevo Business Forumu, koji će se od 20. do 22. aprila održati u glavnom gradu BiH najavljen je i dolazak velike delegacije privrednika iz Malezije, a očekuje se i dolazak Tun Dr. Mahathir Mohamada, premijera Malezije i jednog od počasnih osnivača SBF-a.

Sarajevo Business Forum Start-Up Challenge, takmičenje mladih u poslovnim idejama od 2019. godine pruža priliku mladima iz BiH da osvoje vrijedne nagrade i realiziraju svoje poslovne ideje i pokrenu vlastiti biznis. Prijave za petu emisiju otvorene su do 15. februara 2020. godine, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com. Poziv i obrasci dostupni su na web stranici https://bbi.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti