Nikola Vukmirović: Put prema EU traži vrhunske stručnjake

18.12.2007. 10:17 / Izvor: Nezavisne novine
Nikola Vukmirović: Put prema EU traži vrhunske stručnjake

Kvalitetno edukovani i osposobljeni kadrovi koji će postati konsultanti i budući eksperti su izuzetno važni, a biće i još važniji za privredu u fazi pristupanja BiH evropskim integracijama.

Ovo je ocijenio Nikola Vukmirović, rukovodilac postdiplomskog studija "Preduzetništvo informatičkog društva" na Ekonomskom fakuletu u Banjaluci i direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS.

"Pristupanje EU će u oblasti privrede finansija i društvenih djelatnosti iziskivati daleko više stručnih kadrova i upravo s tim ciljem želimo u izradi zahtjevnih investicionih projekata i raditi na pokretanju biznisa na bazi znanja", rekao je Vukmirović.

Pored novih znanja od ove godine postidplomski studij "Preduzetništvo informatičkoga društva", kome je ova treća godina postiplomskih predavanja, bogatiji je za radionice koje će se paraleno odvijati i u kojima će učestvovati u simulaciji investicionih projekata, te izradi probnih studija na kojima će biti angažovani ekonomski eksperti.

Okosnicu ovog postidplomskog studija, koji je po svom pristupu i sadržaju u velikoj mjeri približen svjetskom MBA "Master Bussines Administration" studiju čine predmeti savremeno preduzetnišvo i elektronsko poslovanje, na koje se nadovezuju oblasti liderstava, upravljanja projektima, berzanskog poslovanja, ukupan studij sadrži osam fiksih i osam izbornih predmeta.

"Nemoguće je biti na konsultanskom tržištu ili tržištu menadžera u EU za upravljanje projektima bez licence, kojoj ovaj postiplomski studij otvara vrata", ističe Vukmirović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti