Novi asortiman Tondacha: Cijevi Pipelife ugrađene i u Sarajevo City Centar

07.03.2014. 10:24 / Izvor: eKapija.ba

Na sarajevskom sajmu građevinarstva SAGRA u Skenderiji predstavilia se i firma Tondach, koja je izložila svoj standardni program crijepa, ali i novine u svom asortimanu.

Na sarajevskom sajmu građevinarstva SAGRA u Skenderiji predstavilia se i firma Tondach, koja je izložila svoj standardni program crijepa, ali i novine u svom asortimanu.

"Od 1.1.2013. godine u svojoj ponudi imamo određene novine. Riječ je o vrhunskim plastičnim cijevima i cijevnim sistemima za visokogradnju i niskogradnju, od renomiranog svjetskog brenda i proizvođača "PipeLife". Budući da je Wienerberger AG 100% vlasnik PipeLife-a, a 50% vlasnik Tondacha, odlučili smo iskoristiti Tondach-ovu distributivnu mrežu u Bosni i Hercegovini.“, kaže za eKapija.ba Anel Hošo, asistent prodaje za PipeLife u kompaniji Tondach BiH.

Rezultati sinergije su vidljivi i kroz podatak da je na projektu Sarajevo City Centra, u saradnji sa firmom Mountain, ugrađeno 200 km PipeLife Radopress pex-al-pex cijevi za podno grijanje. 

"To je velika referenca i veliki projekat. Pored toga u ovoj godini realizovali smo i neke druge projekte, a prodali smo i određenu količinu cijevi kroz maloprodajnu trgovačku mrežu. S obzirom na to da je proizvod novi na tržištu, veoma smo zadovoljni, a u 2014. godini imamo namjeru da udvostručimo prodaju kada je u pitanju PipeLife“, navodi Hošo.

Planovi za ovu godinu su im osim povećanja prodaje svih proizvoda, da se prilagode zahtjevima tržišta i da odgovore na najbolji mogući način.

Tondach je u BiH prisutan više od 17 godina, a imaju proizvodne pogone širom centralne i jugo-istočne Evrope (Austrija, Mađarska, Češka, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bugarska i Makedonija) . U svom asortimanu imaju široku paletu proizvoda i nude vrhunska rješenja za crijep, dodatnu (tunning) opremu, kao i cijevi i cijevne sisteme zahvaljujući preuzimanje statusa ekskluzivnog distributera za PipeLife za BiH.

A.Š.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti