Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen javni poziv za dodjelu 2,5 miliona KM za projekte u oblasti šumarstva

01.09.2021. 17:20 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas javni poziv za za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva s pozicije Ministarstva privrede - Uprave za šumarstvo iz Budžeta KS za 2021. godinu.

Pravo prijave na ovaj javni poziv ostvaruje KJP "Sarajevo – šume" za projekte koje planira realizirati u šumama i na šumskom zemljištu u državnom vlasništvu koje im je dodijeljeno na gospodarenje, te fizička lica s područja Kantona Sarajevo koja planiraju realizirati projekte pošumljavanja šumskih goleti, popunjavanje šumskih kultura i zaštite šuma od štetnih šumskih insekata i biljnih bolesti na šumskom zemljištu koje je u njihovom privatnom vlasništvu.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju projekata po ovom javnom pozivu iznose 2.570.059,66 KM, a rok za prijavu projekata je 30 dana od dana objave javnog poziva u dnevnim novinama i stranici Ministarstva privrede KS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti