Vijesti

Održana 45. sjednica Konkurencijskog vijeća

27.04.2007. 14:05 / Izvor: eKapija.ba

Konkurencijsko vijeće je na 45. sjednici donijelo Zaključak o odbacivanju Prijave namjere koncentracije između privrednog subjekta Klas d.d. Sarajevo i privrednog subjekta Mlin "Husinski Rudar" d.d. Ljubače Tuzla, radi nepostojanja obaveze podnošenja iste u smislu odredbi Zakona o konkurenciji. Na osnovu preliminarne analize prikupljenih podataka Konkurencijsko vijeće je utvrdilo da učesnici koncentracije ne ispunjavaju uslove za obavezu prijave namjere koncentracije u pogledu visine prihoda i zajedničkog tržišnog udjela na relevantnom tržištu Bosne i Hercegovine.

Konkurencijsko vijeće je donijelo i Zaključak o odbacivanju Prijave pripajanja privrednog subjekta "Eastman Kodak Health Group", New York, USA privrednom subjektu "Onex Corporation" Toronto, Kanada radi nepostojanja obaveze podnošenja prijave namjere koncentracije u smislu odredbi Zakona o konkurenciji. Naime, nakon izvršene analize podataka utvrđeno je da predmetna Prijava ne podliježe obavezi podnošenja prijave namjere koncentracije jer nijedan učesnik koncentracije nije registrovan na teritoriji Bosne i Hercegovine niti svojim djelovanjem ostvaruju ukupan prihod koji može imati negativan efekat na relevantno tržište Bosne i Hercegovine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti