Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Omladinska banka Novo Sarajevo podržala pet projekata i jedan mikrobiznis

28.06.2021. 08:50 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, 25. juna ove godine upriličeno je potpisivanje ugovora sa timovima odobrenih projekata i predstavnikom odobrenog mikrobiznisa iz Prvog poziva za Mlade 2021, kojeg je Omladinska banka Novo Sarajevo raspisala 15.04.2021. godine. U Prvom pozivu za Mlade 2021 odobreno je ukupno pet projekata i jedan mikrobiznis.

U međuvremenu, Omladinska Banka Novo Sarajevo je 10. juna ove godine raspisala i Drugi poziv za Mlade 2021, koji ostaje otvoren do 28. juna.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici Fondacije Mozaik, članovi Odbora Omladinske banke Novo Sarajevo, te predstavnici Općine Novo Sarajevo.

"Općina Novo Sarajevo i Fondacija Mozaik potpisali su Memorandum o saradnji na razvoju programa Omladinska banka Novo Sarajevo uključujući i podršku mikrobiznisima mladih. Program Omladinske banke omogućava mladima da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društvene projekte. Članovi i članice Omladinske banke imaju ulogu da podstiču aktivizam mladih i odlučuju o podršci projektima neformalnih grupa mladih. Neformalne grupe mladih realizuju projekte na teritoriji Općine uz monitoring i podršku Omladinske banke, Općine i Mozaika. Članovi i članice Omladinske banke podstiču poduzetništvo mladih i donose i odluku o podršci mikrobiznisima mladih", saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Zajednički fond koji planiraju  Općina Novo Sarajevo i Fondacija Mozaik u četverogodišnjem periodu (2021-2024 ) iznosi 144.000 KM, od čega Općina Novo Sarajevo učestvuje sa 68.000 KM.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti