Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Općina Bosanska Krupa među 10 najboljih lokalnih samouprava u BiH

14.10.2021. 08:28 / Izvor: Akta.ba

Dokazana spremnost na predan rad i učešće Općine Bosanska Krupa u svim aktivnostima Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja prepoznao je MEG tim i odabrana je kao jednu od 10 jedinica lokalne samouprave u BiH koje su ostvarile najbolji učinak tokom prve faze projekta MEG.

Projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji se u BiH implementira od 2016. godine ima za cilj poboljšanje općinskog sistema upravljanja razvojem, te usluga u okolišnom i ekonomskom sektorom.

Prepoznata po svom učinku, Općina Bosanska Krupa je odabrana za drugu četverogodišnju fazu u kojoj je dobila još jednu važniju ulogu. Naime, pored projektnih aktivnosti predviđenih projektnim dokumentom druge faze projekta MEG (MEG II), Općina Bosanska Krupa će predstavljati resursni centar znanja koji će podržati novoizabrane partnerske jedinice lokalne samouprave, pružati praktične savjete, te prenositi naučene lekcije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti