Optima grupa prilagodila radni proces, donaciju goriva i dezinfekciona sredstva

26.03.2020. 11:48 / Izvor: Akta.ba
Optima grupa prilagodila radni proces, donaciju goriva i dezinfekciona sredstva

Javnost će biti blagovremeno obaviještena o daljim aktivnostima i eventualnim promjenama.

Članice "Nestro" grupacije su usljed aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom korona, a u skladu sa odlukama nadležnih institucija Republike Srpske i mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije, prilagodile radni proces unutar društava u okviru ove grupacije.

Na svim Nestro benzinskim stanicama redovno se vrši dezinfekcija svih radnih površina, i unutar objekta i na spoljnim površinama, dok su za zaposlene obezbijeđene zaštitne maske i rukavice, a u maloprodajnim objektima sprovodi se preventivna mjera socijalne distance među klijentima kojima je na raspolaganju i dezinfekciono sredstvo, saopšteno je iz "Optima" grupe.

I u ostalim kompanijama koje pripadaju Nestro grupaciji /"Nestro petrol", "Optima" grupa, Rafinerija ulja Modriča i Rafinerija nafte Brod sprovode se mjere zaštite zaposlenih, te je u skladu sa uputstvima nadležnih institucija organizovan i rad od kuće.

U cilju podrške lokalnim zajednicama, Nestro grupacija je banjalučkom gradskom Štabu za vanredne situacije obezbijedila donaciju u gorivu, te se na taj način uključila u akciju "NisteSami" koja se odnosi na nabavku i dostavu životnih namirnica starim i ugroženim građanima.

Istovremeno, Rafinerija nafte Brod donirala je opštini Brod koncentrovanu emulziju za dezinfekciju grada, a u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Javnost će biti blagovremeno obaviještena o daljim aktivnostima i eventualnim promjenama koje se budu provodile u vezi sa novonastalom situacijom, uključujući izmjene radnog vremena benzinskih stanica, navodi se u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti