Poticanje ulaganja u inovacije u sektorima zelenog rasta

29.07.2020. 08:15 / Izvor: Akta.ba
Poticanje ulaganja u inovacije u sektorima zelenog rasta

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA organizirala je jučer Business2finance (B2F) sastanke.

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA organizirala je jučer Business2finance (B2F) sastanke u okviru projekta “Poticanje ulaganja u inovacije u sektorima zelenog rasta kroz usluge inovativnih klastera na području Mediterana (MED) – finMED”, sufinansiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).
 
Business2finance (B2F) sastanci su imali za cilj da olakšaju usklađivanje finansijskih potreba malih i srednjih poduzeća sa zahtjevima finansijera te umrežavanje i detaljniju razmjenu informacija. Prisustvo predstavnika finansijskih institucija i kompanija pokazalo je da postoji zajednička želja i potreba za realizacijom ovakvog tipa sastanaka. 
 
Prilikom sastanka prezentiran je, u okviru projekta, razvijeni online Alat za pružanje usluga (SST) koji je  zamišljen kao IT alat podrške malim i srednjim preduzećima u planiranju i uključivanju u inovativna rješenja u zelenim sektorima, izravno ih upućujući prema odgovarajućim oblicima financijskih resursa ili finansijera.
 
SST je softverski alat dizajniran da bude jednostavan sa prijateljskim okruženjem, a sastoji se od sedam grupa pitanja (inovacije, komunikacije i pozicioniranje, adekvatnost na zeleni rast, financijske procjene, tržište i internacionalizacija, upravljanje i ljudski kapital, imovina).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti