Potpisan memorandum o razumijevanju USAID-a i osam općina

08.04.2014. 16:24 / Izvor: eKapija.ba
Potpisan memorandum o razumijevanju USAID-a i osam općina

Glavni je cilj USAID-SIDA projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) snažna potpora lokalnim zajednicama na ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta.

U općinskoj vijećnici u Ljubuškome danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između USAID- Sida Projekta unapređenja lokalnoga razvoja (GOLD) i općine Tomislavgrad, priopćeno je iz Ureda načelnika općine Tomislavgrad.

Uz spomenutu općinu koju je predstavljao načelnik Ivan Vukadin, Memorandum o razumijevanju još su potpisali načelnici  partnerskih jedinica lokalne samouprave: Bileća, Čapljine  Čitluka, Konjica, Nevesinja, Širokog Brijega i Trebinja.

Nakon uvodnog obraćanja Marka McCorda, direktora USAID-Sida GOLD projekt, Davida J. Bartha, direktora USAID BiH te Nevenka Barbarića, načelnika općine Ljubuški održana je zajednička video prezentacija partnerskih općina te potom zajedničko potpisivanje Memoranduma o razumijevanju.

Glavni je cilj USAID-SIDA projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD)  snažna potpora lokalnim zajednicama na ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta. USAID-Sida GOLD projekt razvija model održivog lokalnog ekonomskog razvoja pri čemu će partnerske općine kreirati model ekonomskoga razvoja, koji će biti primjenjiv u cijeloj zemlji kao temelj za održiv ekonomski rast, priopćeno je iz tomislavgradske općine.

Sa ciljem stvaranja novih radnih mjesta projekt će raditi sa privatnim i javnim sektorom na primjeni programa za strukovno usavršavanje mladih ljudi koji će na taj način steći vještine potrebne za razvoj lokalne ekonomije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti