Vijesti

Potpisan ugovor za uređenje riječnog korita Miljacke vrijedan 760.000 KM

22.07.2008. 14:01 / Izvor: Fena

Ministar privrede Kantona Sarajevo Abid Šarić, gradonačelnica Grada Sarajeva Semiha Borovac i direktor Uprave civilne zaštite KS Mustafa Kovač potpisali su danas Ugovor o uređenju korita rijeke Miljacke na području grada Sarajeva, na potezu od Bentbaše do Vrbanja mosta.

Za ovaj projekt, čiji je cilj poboljšanje ekološkog nivoa rijeke Miljacke, izdvojeno je 760.000KM.

U funkciju će biti biti stavljena brana na Bentbaši, gdje postoji velika količina mulja, nakon čega će se odvoziti smeće i nagomilani šljunak na potezu od Bentbaše do Vrbanja mosta, te uređivati obalni dijelovi Miljacke.

Završni radovi podrazumijevat će sanaciju zida na desnoj obali kod mosta Suade Dilberović, gdje će biti postavljena i ograda radi boljeg pristupa i zaštite obale, saopćeno je iz Pres-službe kantona Sarajevo.

Nakon tendera koji je raspisalo Ministarstvo privrede KS za izvođače radova odabrane su firme "Ahidron građenje", "Bosna" i "Bosman", a radovi će početi za nekoliko dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti