Poziv IT kompanijama: MarketMakers traži partnera za edukacije

18.10.2019. 11:41 / Izvor: Akta.ba
Poziv IT kompanijama: MarketMakers traži partnera za edukacije

MarketMakers objavio je poziv u kojem traži adekvatnog partnera s kojim može koinvestirati u uspostavi komercijalne IT edukacije.

MarketMakers objavio je poziv u kojem traži adekvatnog partnera s kojim može koinvestirati u uspostavi komercijalne IT edukacije, a koja u zavisnosti od partnera može biti i unutar IT kompanija ili u saradnji sa trenutnim ponuđačima IT kurseva.

Cilj poziva je da se identificiraju partneri u BiH koji razmatraju da pokrenu IT obuku ili sistematičan IT edukacijski program, a koji može da unaprijedi zapošljivost mladih u IT industriji.

Kako je navedeno u pozivu  obuke ne smiju da budu već ponuđene na tržištu na mikrolokaciji (općina, grad).

"Poduzeća / organizacije koje hoće da organizuju nove komercijalne obuke moraju imati osnov za kreiranje obuka tj. potvrdu od IT firmi da su te obuke/profili traženi", navedeno je u pozivu.

Sve zainteresirane kompanije trebaju poslati odgovore na pitanja na e-mail adresu dinka.majanovic@marketmakers.ba najkasnije do 25.10.2019. godine. Pitanja na koja treba dati odgovor su: 

1.Da li ste registrirani za pružanje obuke?

2. Molimo navedite obuku(e) koje želite uvesti.

3. Da li predložena obuka(e) postoji već u Vašoj lokalnoj zajednici na komercijalnoj osnovi?

4. Da li su predložene obuka(e) komercijalnog karaktera (sa cijenom preko 500,00 KM po pojedinačnoj obuci ili više kurseva u kombinaciji)? 

5. Da li je obuka u skladu sa potrebama IT poslodavaca?

6. Da li obuku po ciklusu može pohađati minimalno 10 osoba?

MarketMakers projekt je sproveo istraživanja na osnovu kojih je identificirano da mladi ljudi žele da se educiraju u oblasti IT-a, ali im je potrebno usmjerenje, te prava prilika kako bi zatim postali dio tražene radne snage u IT industriji. Kao odgovor na to, MarketMakers je u saradnji s BIT Alijansom, udruženjem IT firmi, kreirao savjetodavni portal za mlade u oblasti IT-a, ITkarijera.ba gdje mladi i svi ostali mogu da se informišu o IT sektoru, prilikama, obukama, dešavanjima i sl. Kako bi se stvorile prilike da se mladi educiraju u skladu sa potrebama tržišta rada MarketMakers je zainteresiran da učestvuje u uspostavi ili proširenju obuka/IT edukacijskih programa koje pripremaju mlade za tržište rada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti