Prijem za 14 najboljih stipendista Općine Novo Sarajevo

18.05.2021. 14:13 / Izvor: Akta.ba
Prijem za 14 najboljih stipendista Općine Novo Sarajevo

Općinski načelnik Hasan Tanović istakao je da je ove godine dodijeljeno 111 stipendija više, u odnosu na prethodnu godinu.

Upriličen je prijem za 14 najboljih stipendista, od 698 učenika i studenata, za koje je osigurala ove godine stipendije Općina Novo Sarajevo. Radi se o učenicima koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku 2020/2021. godinu.

Općinski načelnik Hasan Tanović istakao je da je ove godine dodijeljeno 111 stipendija više, u odnosu na prethodnu godinu. To, kako je kazao, ukazuje na ciljeve i opredjeljenja kad je ta oblast u pitanju.

"Općina više od deset godina dodjeljuje stipendije učenicima i redovnim studentima, to će se nastaviti. Svake godine ćemo se truditi da obezbijedimo što više stipendija. Ulaganje u znanje, obrazovanje i mlade jedan je od naših prioriteta", istakao je načelnik i čestitao dobitnicima stipendija na ostvarenom uspjehu.

Korisnika stipendija može biti učenik ili student sa prebivalištem na području općine Novo Sarajevo. Među kriterijima za odabir je i odgovarajući prosjek ocjena, kao i da ne prima stipendiju iz drugog izvora.

Ove godine Općina je obezbijedila ukupno 698 stipendija i to za 349 učenika srednjih škola i 349 studenata. Za to je u Budžetu za 2021. godinu izdvojeno 619.300 KM.

Osim 698 stipendija za učenike i redovne studente, ove godine Općina je dodijelila stipendije i za 38 djece bez oba roditelja koja su na redovnom školovanju, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti