Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Procedura krajnje jednostavna: Srbija organizovala vakcinaciju za privrednike BiH i regiona

25.03.2021. 07:54 / Izvor: Akta.ba

Privredna komora Srbije u saradnji sa Vladom Srbije, organizovala je imunizaciju više hiljada privrednika i zaposlenih u kompanijama i nastaviće sa vakcinacijom. Kao novi korak u ovoj akciji PKS je obezbijedila i 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije nakon sastanka sa ministarkom zdravlja Crne Gore dr Jelenom Borovinić Bojić rekao je da će ovog vikenda u Beogradu biti organizovana vakcinacija za privrednike i njihove zaposlene iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i Kosova koji žele da se zaštite od Covid 19.

"Mi smo jedan region, naše ekonomije su tijesno povezane i samo zajedno možemo da pobijedimo ovu poštast. PKS je do sada organizovala vakcinaciju velikog broja naših privrednika i radnika, a sada želimo da pomognemo i našim komšijama kako bi uspjeli da očuvaju svoje ekonomije, jer samo tako čitav region može da ide naprijed", rekao je Čadež koji je i predsjednik UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana. 

Čadež je rekao da je procedura imunizacije privrednika iz regiona krajnje jednostavna. "Potrebno je samo da se kompanije iz regiona jave svojim privrednim komorama koje će u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije organizovati vakcinaciju u Beogradu", rekao je Čadež.

Ministarka dr Jelena Borovinić Bojić zahvalila se Čadežu na organizaciji imunizacije privrede regiona. Ona je pozvala privrednike u Crnoj Gori, posebno ugostitelje zbog predstojeće turističke sezone, da se jave Privrednoj komori Crne Gore kako bi organizovali vakcinaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti