Najmodernija VW linija

Volkswagen započinje proizvodnju kobasica u Sremskoj Mitrovici

01.04.2024. 10:27 / Izvor: vrelegume.rs
Sremska M.

Foto: Volkswagen

Volkswagen je prošle godine proizveo preko 8,3 miliona Wurst kobasica među kojima je prednjačila ona pod nazivom Kary Wurst.

Kako prenosi Tanjurg, u fabrici za prereradu mesnih proizvoda Mitros u Sremskoj Mitrovici sve je spremno za svečano potpisivanje ugovora o izmještanju proizvodnje popularnih VW kobasica iz njemačkog Dudlingena u modernizovani pogon domaće fabrike u tzv. svinjskom Sremu.

Inače, Volkswagen je prošle godine proizveo preko 8,3 miliona Wurst kobasica među kojima je prednjačila ona pod nazivom Kary Wurst.

Ugovor o zajedničkom ulaganju u najmoderniju VW liniju za proizvodnju kobasica potpisat će aktuelni ministar privrede tehničke Vlade Srbije Slobodan Cvetković i predsjednik Radničkog savjeta Volkswagena dr. Udo Brinkman mlađi.

Prema klauzulama ovog ugovora, predviđeno je da se u pogonima Mitrosa u 2024. proizvede 10 miliona Wurst kobasica sa logom VW, od čega čak 1,2 miliona kobasica po originalnoj recepturi koja će se plasirati na EU tržište pod oznakom Sremsky Wurst.

Istovremeno predviđeno je i potpisivanje memoranduma o "Zelenoj Wurst agendi" između ministrice za energetiku Dubravke Đedović Hamović i dr. Klausa Brinkmana iz VW klinike Švarcwald koji predviđa da cjelokupna proizvodnja od 10 miliona VW kobasica bude realizovana na energetskoj bazi solarne električne energije iz pogona izgrađenih na obližnjim padinama Fruške Gore na kojima je prethodno iskrčena gusta hrastova i bukova šuma.

Prema potpisanom protokolu, zelena električna energija bit će kompezovana u sada već međunarodno priznatoj obračunskoj jedinici po kojoj će se 1 kWh električne energije vrednovati kao jedan čvarak dobijen od domaće eko svinje.

Početak proizvodnje VW Wurst kobasica predviđen je za 01. april 2024, piše portal Vrelegume. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti