Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

PwC izvještaj o načinu kreiranja uspješne strategije u finansijskom sektoru

15.07.2020. 13:29 / Izvor: Akta.ba

Finansijski sektor se svakodnevno mijenja velikom brzinom. Kompanije iz ovog sektora moraju pratiti ovakav razvoj - ne samo na nivou organizacije, već i kada je riječ o unaprijeđenju vještina njihovih zaposlenika. Ovo je osnovni preduslov za uspjeh ovih kompanija na rastućem tržištu.

Izvršni direktori kompanija iz finansijskog sektora su suočeni sa velikim izazovom - imajući u vidu činjenicu da se industrija u kojoj posluju brzo mijenja, neophodno je da izgrade prave vještine kod svojih zaposlenika kako bi i dalje bili konkurentni na tržištu u budućnosti.

PwC je objavio izvještaj na osnovu ankete koja je provedena među izvršnim direktorima u finansijskom sektoru, koji, između ostalog, govori o tome koji su to aspekti koji su neophodni za kreiranje uspješne strategije za unaprijeđenje vještina zaposlenika u finansijskom sektoru. Za više informacija posjetite link u prilogu: https://pwc.to/3gZAsyY .

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti