Apple i Google dolaze u Srbiju do kraja godine

16.05.2013. 11:06 / Izvor: Novosti
Apple i Google dolaze u Srbiju do kraja godine

Predsjednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić najavio je da će američke kompanije Apple i Google doći u Srbiju do kraja godine.

 

GooglePredsjednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić najavio je da će američke kompanije Apple i Google doći u Srbiju do kraja godine.

Dačić je nakon posjeta tvrtkama Google, Apple i Cisco u Silicijskoj dolini u Kaliforniji, istaknuo da se očekuje otvaranje njihovih predstavništava u Srbiji, uz ocjenu da će dolazak američkih divova poboljšati imidž Srbije, objavila je Vlada Srbije.

Prema njegovoj ocjeni, imajući u vidu to da je Srbija lider u regiji, nije logično da spomenute tvrtke nemaju svoja predstavništva u našoj zemlji.

Dačić je naglasio da će Srbija poduzeti sve neophodne mjere kako bi se osiguralo njihovo prisustvo na tržištu Srbije, i najavio da će predstavnici tih kompanija za nekoliko mjeseci posjetiti Beograd, kada će o tome biti razgovarano.

Premijer je, govoreći o sastanku u kompaniji Cisco, rekao da je na dnevnom redu bilo više tema, od kojih je jedna i digitalizacija televizije, što je posao koji Srbija treba završiti u idućih nekoliko godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti