Emil Frey i Agrokor grade novi servis za gospodarska vozila

29.11.2014. 11:43 / Izvor: seebiz.eu
Emil Frey i Agrokor grade novi servis za gospodarska vozila

Na temelju suradnje s kompanijama u sastavu Agrokora, u istočnom se dijelu Zagreba planira greenfield investicija u novi servis za gospodarska vozila, koja će biti dovršena u roku od dvije godine.

Jučer su u sjedištu Agrokor koncerna u Zagrebu Walter Frey, predsjednik švicarske Emil Frey grupe, Peter Alexander Trettin, predsjednik njemačkog koncerna Daimler AG za regiju Centralna i Istočna Europa, Azija i Afrika te Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna, predstavili suradnju na području servisiranja gospodarskog voznog parka svih kompanija u sastavu Agrokora.

Najavljena suradnja, koja započinje 1. siječnja 2015., temeljit će se na investicijama koje Emil Frey grupa planira u regiji, a koje su već započete njihovim preuzimanjem zastupstva za Daimler AG u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, te ovim potpisivanjem ugovora o suradnji i preuzimanju servisa gospodarskih vozila s timom od 40 ljudi od Agrokorove tvrtke Jamnica u Hrvatskoj. Na temelju suradnje s kompanijama u sastavu Agrokora, u istočnom se dijelu Zagreba planira greenfield investicija u novi servis za gospodarska vozila, koja će biti dovršena u roku od dvije godine. 

Emil Frey grupa prisutna je u regiji od listopada 2013. kad je postala generalnim distributerom za Daimler AG u Hrvatskoj gdje putem kompanija Star Import d.o.o. i Emil Frey Auto Centar d.o.o. uvozi i distribuira brendove Mercedes Benz, Smart, Evobus i Fuso. Od veljače 2014. godine također je kao generalni distributer prisutna  i na tržištima Srbije i Crne Gore. Planirano je i širenje aktivnosti i na druga tržišta u regiji. Star Import d.o.o. i Emil Frey Auto Centar d.o.o. posluju u Zagrebu, uspostavili su pouzdanu mrežu ovlaštenih prodajno servisnih partnera za široki asortiman modela Mercedes  - Benza i ostalih brendova, s fokusom na gospodarska vozila, s ciljem da postignu visoko zadovoljstvo klijenata. U prvih godinu dana djelovanja u Hrvatskoj dvije su kompanije otvorile 100 novih radnih mjesta.

Prilikom predstavljanja suradnje Walter Frey, predsjednik grupe Emil Frey, kazao je: "Hrvatska ima potencijal u koji ja vjerujem.“

Heinz Schneiter, odgovoran za aktivnosti kompanije Emil Frey u Hrvatskoj, u povodu potpisa ugovora s Agrokorom kaže: "Uz odličan servis i know-how,  gospodarski će vozni park koncerna Agrokor izravno održavati specijalizirani partneri Mercedes – Benza, što će ojačati povjerenje naših partnera i kupaca u našu organizaciju. U toj novoj odgovornosti imamo podršku Daimlera“.

Peter Alexander Trettin, predsjednik Daimlera AG za regiju Centralna i Istočna Europa, Azija i Afrika naglasio je:

"Daimler s Agrokorom surađuje već 22 godine. Uvjereni smo kako će sudjelovanje Emil Frey grupe dodatno ojačati našu suradnju. Zajednički ćemo ulagati napore kako bismo opravdali povjerenje koje Agrokor i njegove kompanije već tako dugo ukazuju našem koncernu."

Predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić ističe:

"Agrokor pridaje veliku važnost svakoj investiciji i otvaranju novih radnih mjesta. Kompanije u našem vlasništvu kontinuirano investiraju vlastiti kapital, ali i daju podršku svojim domaćim i stranim partnerima spremnima investirati u Hrvatskoj. Posebno nam je zadovoljstvo kad se pritom radi o ovako uglednim međunarodnim partnerima i uvjereni smo da će njihovo uspješno poslovanje poslužiti kao primjer drugima i ohrabriti ih za ulaganje u Hrvatsku i regiju."

Agrokorov vozni park sastoji se od 3500 lakih i teških gospodarskih vozila, od čega većinom proizvodnje Mercedes-Benz. Za potrebe svih Agrokorovih društava Jamnica je skoro 20 godina uspješno obavljala servisne usluge u vlastitoj servisnoj radionici koja danas održava više od 60% hrvatskog voznog parka Agrokora. U tom vremenu Jamnica je izgradila profesionalni školovan tim s više od 40 zaposlenika, dorastao svim izazovima i potrebama voznog parka društava u sustavu Agrokora. Vodeći računa o ostvarenom i planiranom rastu Agrokorovih kompanija, koji uključuje i rast voznog parka, postoji naglašena potreba da se djelatnosti servisiranja podignu na još višu razinu i budu još efikasnije.

Emil Frey grupa švicarska je obiteljska kompanija, osnovana 1924. godine od strane mehaničara Emila Freya, sa sjedištem u Zürichu. Fokus kompanije je uglavnom automobilski biznis (veleprodaja i maloprodaja te financiranje automobila, kao i logistika vezana uz automobile i rezervne dijelove), a posluje u Švicarskoj i drugim europskim državama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti