Crna Gora mora posebnu pažnju posvetiti javnom dugu

07.12.2017. 09:04 / Izvor: SRNA
Crna Gora mora posebnu pažnju posvetiti javnom dugu

Poseban dio tog dokumenta odnosi se na preporuke u dijelu fiskalne politike.

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ ocijenili su da je Crna Gora odlučnim sprovođenjem mjera fiskalne konsolidacije i ostvarenim ekonomskim rastom postigla dobre rezultate na planu unapređenja stanja javnih finansija, ali da se posebna pažnja mora posvetiti javnom dugu.

"U tom pravcu Misija MMF će raditi sa timom Ministarstva finansija na planu pronalaženja načina za efikasnije upravljanje javnim dugom, da bi bili smanjeni rizici zaduživanja i unaprijeđena reputacija Crne Gore na međunarodnom finansijskom tržištu", saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore.

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić predstavio je jučer najnovije indikatore u bankarskom sektoru članovima tehničke misije MMF-a, koji borave u Crnoj Gori radi pružanja podrške Ministarstvu na planu izrade strategije upravljanja javnim dugom.

Žugić je članovima tehničke misije MMF-a predstavio i rezultate djelovanja Centralne banke Crne Gore na planu saniranja ranjivosti u finansijskom sektoru, kao i dokument Preporuke Vladi za ekonomsku politiku u narednoj godini.

Poseban dio tog dokumenta odnosi se na preporuke u dijelu fiskalne politike, gdje je Centralna banka Crne Gore podržala aktivnosti crnogorske Vlade na planu procesa fiskalne konsolidacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti