RMU "Kakanj" uvodi integralni sistem kvaliteta

27.03.2009. 09:01 / Izvor: Fena
RMU 'Kakanj' uvodi integralni sistem kvaliteta

Uprava Rudnika mrkog uglja (RMU) "Kakanj" donijela je odluku o uvođenju integralnog sistema kvaliteta prema ISO standardima 9001:2008 i standardima zaštite životne sredine ISO 14001:2004.

RMU "Kakanj" prvi je rudnik u Federaciji BiH koji uvodi ISO standarde za kvalitet i okoliš.

Prezentaciju o uvođenju integralnog sistema za kvalitet na kojoj je predstavljena organizacija ovog projekta, a o potrebi uvođenja sistema kvaliteta, njegovog održavanja i unaprjeđenja s ulogom koju ima rukovodstvo kompanije, 26.03.2009. godine je za menadžment RMU "Kakanj" održala Enisa Hodžić, menadžerica kvaliteta u JP Elektroprivreda BiH.

Genaralni direktor RMU "Kakanj" Mirsad Jašarspahić rekao je da uvođenje međunarodnih standarda treba unaprijediti upravljanje ljudskim potencijalima u proizvodnom procesu ali i kvalitet upravljanja kapacitetima čiji rezultat treba biti sigurnije i bolje poslovanje.

"Važno je opredjeljenje rudničkog menadžmenta da sve radne i upravljačke funkcije dovede na puno kvalitetniji nivo planiranja, kontrole i mjerenje individualnog ali i ukupnog doprinosa u realizaciji poslovnih ciljeva pri čemu je okolinski razvoj usaglašen s međunarodnim standardima, a na zadovoljstvo zaposlenih i lokalne zajednice", izjavio je Jašarspahić, generalni direktor RMU "Kakanj".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti