Vijesti

Sarajevo: Haris Kuskunović novi direktor društva Mercator BH

28.08.2009. 09:53 / Izvor: Pristop BH

Nadzorni odbor društva Mercator BH d.o.o. imenovao je Harisa Kuskunovića za novog direktora te kompanije. Funkciju novog direktora Društva Kuskunović preuzima od 1. septembra 2009. godine, a sa istim danom dosadašnji direktor društva gospodin Mensud Lagumdžija preuzima funkciju direktora za tržište Kosova u sklopu Poslovnog Sistema Mercator.

Kuskunović je svoja prva iskustva u trgovačkoj branši stekao prije više od petnaest godina, a u Mercator-BH dolazi sa mjesta direktora OMV BH. U toku svoje profesionalne karijere iskustvo je sticao u sektoru maloprodaje, turizma, finansijskog inžinjeringa i trgovinom naftom i naftnim derivatima. U OMV je došao iz IFC-a (International Finance Corporation - koja djeluje pri grupi Svjetske banke) sa pozicije program menadžera za Bosnu i Hercegovinu.

On je prilikom imenovanja na svoju novu funkciju istakao je kako se raduje novim poslovnim izazovima, radu u Mercator BH i sticanju novih iskustava u oblasti maloprodaje.

Društvo Mercator-BH nastavlja svoju strategiju širenja u BiH. Tokom prošle godine ostvaren je čisti prihod od 92 miliona eura, što predstavlja rast od 34 posto u odnosu na 2007. godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti