Sarajevo: Haris Kuskunović novi direktor društva Mercator BH

28.08.2009. 09:53 / Izvor: Pristop BH
Sarajevo: Haris Kuskunović novi direktor društva Mercator BH

Nadzorni odbor društva Mercator BH d.o.o. imenovao je Harisa Kuskunovića za novog direktora te kompanije. Funkciju novog direktora Društva Kuskunović preuzima od 1. septembra 2009. godine, a sa istim danom dosadašnji direktor društva gospodin Mensud Lagumdžija preuzima funkciju direktora za tržište Kosova u sklopu Poslovnog Sistema Mercator.

Kuskunović je svoja prva iskustva u trgovačkoj branši stekao prije više od petnaest godina, a u Mercator-BH dolazi sa mjesta direktora OMV BH. U toku svoje profesionalne karijere iskustvo je sticao u sektoru maloprodaje, turizma, finansijskog inžinjeringa i trgovinom naftom i naftnim derivatima. U OMV je došao iz IFC-a (International Finance Corporation - koja djeluje pri grupi Svjetske banke) sa pozicije program menadžera za Bosnu i Hercegovinu.

On je prilikom imenovanja na svoju novu funkciju istakao je kako se raduje novim poslovnim izazovima, radu u Mercator BH i sticanju novih iskustava u oblasti maloprodaje.

Društvo Mercator-BH nastavlja svoju strategiju širenja u BiH. Tokom prošle godine ostvaren je čisti prihod od 92 miliona eura, što predstavlja rast od 34 posto u odnosu na 2007. godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti